Kaçak yapılaşmaya karşı düğmeye basan Karasu Belediyesi, yeni bir uygulamaya geçerek, kaçak yapılaşmayı önlemek için drone ile denetim uygulamasını başlattı.

İmar barışıyla birlikte çok sayıda bina kayıt altına alınırken, Karasu Belediyesi de kaçak yapılaşmaya karşı tedbirlerini arttırdı. Karasu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, ilçe genelinde kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için drone ile denetim yapıyor.

Karasu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan kaçak yapılara karşı önlemlerini arttırdı. Olağan çalışmalar ile birlikte gelen ihbarları da değerlendiren ekipler, kayıtsız ve imara uygun olmayan yapılar hakkında gerekli işlemleri uyguluyor. Belediye ekipleri denetimlerin daha sıkı olması amacıyla drone ile çalışmaya başladı. Bu sayede kontrollerini gerçekleştiren ekipler kolaylıkla bütün mahallenin denetimlerini yaparak gerekli işlemleri kayıt altına alıyor.

'Kaçak Yapılaşmanın Önüne Geçeceğiz'
Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, hayata geçirdikleri yeni uygulama hakkında; 'İmar barışı kapsamında ilçemizde bulunan birçok yapıyı kayıt altına aldık. Maalesef yine de kaçak yapılaşmanın tam anlamıyla önüne geçemedik. Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek adına yeni bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Belediyemize bağlı ekiplerimiz kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için drone ile kontrollere başladı. Hayata geçirdiğimiz bu uygulama ile ilçemiz genelinde kaçak yapılaşmanın önüne büyük ölçüde geçmiş olacağımızın düşüncesindeyim' ifadelerine yer verdi.