Ne olacak bu Samsunsporun hali?
Hayatım boyunca şahsıma en çok sorulan sorudur...
Evet ne olacak?
Görünürde bir ışık var mı?
Ben göremiyorum, gören bilen duyan varsa söylesin.
Alınan kongre kararından sonra sosyal medyada çıkan haberlere bakılırsa, bazı isimlerin zikredildiğini duyuyor görüyoruz.
Özellikle dikkatimi çeken ve heyecan katan isim, Samsun MÜSİAD Başkanı Haluk Tan'dı. İsmi beni heyecanlandırmadı değil. Bu kulüpte yöneticilik yapmış ve 'benim ikinci bir takımım olmadı' diyen, Samsun'a gerçek bir Samsunlu olarak değer veren, Samsunspor'un maçlarına gelirken hiç bir yönetim yanlısı olarak değil sadece Samsunspor sevdası için gelen bir değerdir Haluk Tan. Nedense kulüpten ayrılmış ne eski başkanları, nede yöneticileri stadyumda gözlerimiz arasa da, görmek mümkün olmuyor. İşte bu yüzden Haluk Tan ismi bizleri heyecanlandırdı. Tabi ki böyle bir durumda yine bir başka Samsunspor sevdalısı Galip Öztürk'ün desteğine de ihtiyaç olacaktır.
Sosyal medya Erkut Tutu aday olmayacak haberlerini paylaşınca, kendisini arayıp teyit etmek istedim. 'Evet Selamet aday olmuyorum bu konuyla ilgili kamuoyuna açıklama yapacağım' dedi. Bana sorarsanız ne olur diye, önümüzdeki süreçte şehrin önde gelenlerinden destek sözü alırsa kongre salonundan, bir kısım değişime uğrayan yönetimle birlikte yine Erkut Tutu isminin başkan seçileceğini düşünüyor, hatta iddaa ediyorum.
Tabi güncel gelişmeleri paylaşırken devam eden TFF 1. Ligi'nde Samsunspor'un da yürümesi sağlana biliyor mu?
Yaşanan sürecin takım üzerindeki etkisi nedir?
Alınan kongre kararından sonra ilk deplasman maçında protokolde yönetimsel olarak eski birlikteliği göremedik. Bunu bizler fark ediyoruz da, futbolcular farkında değiller mi? Oynanan oyuna ve skora yansımıyor mu? Geçen hafta yaşadık bunları. Futbolcular, akıbeti belli olmayan Samsunspor'u TFF'ye verdiler. Kendilerince haklılar. Olurda ocak ayının 3'üne kadar yaklaşık 3 Milyon 500 Bin TL ödeme yapılmazsa oyuncular serbest kalacak.
Yine oluşturulacak takım için en az 6-7 Milyon TL kaynağa ihtiyaç olacak. İşte bu durumda geleceğimizi önümüzdeki süreç belirleyecek.
Önümüzde zor bir Giresunspor maçı var. Haftalardır 'lütfen stadyuma geliniz' diye sitem ettik. Tramvaylar için Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a seslendik. Bilet fiyatları için yönetime seslendik. Herkes bir bahane üretti. Bir kısım taraftar 'bu yönetim olduğu sürece maça gitmiyoruz' dedi. Evet yönetim elini ayağını çekiyor. Ben Samsunsporluyum diyenler ellerini vicdanlarına koysunlar, gelip gelmemekte kararı kendileri versinler.
Samsunspor yok oluşa doğru sürükleniyor, bugün sana ihtiyaç varken sen halen 'yokum' dersen o zaman sözünde bittiği yerdeyiz demektir. Bugün değilse ne zaman, tribünden gelecek etki ve tepki, sahadaki futbolcuların performansını belirler. Aynı zamanda görsel olarak tribündeki çoğunluk ve maça gelenler oyuncularımızı ateşleyecektir.
Şimdi karar sizin, yapın vicdan muhasebesini, içiniz nasıl rahat edecekse Samsunspor'a mesafenizi öyle tutun. Sosyal medyadan sallamak en kolayı. Yönetimi olmayan takımın maçına imkanı olup gelmeyenler de, olası bir kötü gidişin ardından vebal altında kalacaklar... Yine diyorum karar sizin...
Saygılarımla...