Görüş Bildir
Haberler
Karar Resmi Gazete'de: Siyanürün Halka Satışı Yasaklandı

Karar Resmi Gazete'de: Siyanürün Halka Satışı Yasaklandı

Türkiye son dönemde siyanürün kullanıldığı intihar ve cinayet olaylarıyla sarsıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile siyanürlü bileşiklerin halka satılması yasaklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yönetmelik değişikliğiyle halka, piyasa ve internet ortamında siyanür bileşiklerini içeren maddelerin satışı yasaklandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle, yönetmeliğe endüstriyel kullanım ve profesyonel kullanım tanımları getirildi. 

Endüstriyel kullanım; madde veya karışımın sanayide kullanılmasını öngörürken, profesyonel kullanım ise madde veya karışımın endüstri dışında eğitim, sağlık gibi alanlarda kullanılmasını içeriyor.

"Yalnız profesyonel ve endüstriyel kullanım içindir" ifadesi yer alacak

"Yalnız profesyonel ve endüstriyel kullanım içindir" ifadesi yer alacak

Yönetmeliğin ekinde yer alan 'Belirli Zararlı Maddelerin, Karışımların ve Eşyaların İmalatı, Piyasaya Arzı ve Kullanımı Hakkında Kısıtlamalar' başlığına da yeni maddeler getirildi. 

Buna göre: Siyanürlü bileşikler; hidrojen siyanür, hidrosiyanik asit, tanımlar dışında kalan hidrojen siyanür tuzları, kalsiyum siyanür, kadmiyum siyanür, diciva siyanür oksit; civa (II) oksisiyanür, sodyum siyanür, bakır siyanür, potasyum siyanür ve çinko siyanür, madde olarak halka satış amacıyla piyasaya arz edilemeyecek ve internet veya başkaca herhangi bir elektronik ortamda halka satılamayacak. 

Tedarikçi, bu tür bileşikleri piyasaya arz etmeden önce ambalajlarında açık, okunabilir ve silinmeyecek şekilde, 'Yalnız profesyonel ve endüstriyel kullanım içindir' ifadesinin yer almasını sağlayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
15
11
5
5
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hüseyin Kara

Gerzekliğe bakarmısın... insanların intiharlarına gerekçeleri ortadan kaldırmak yerine intihar için kullandıkları maddeyi yasaklıyorlar...

moondark

nasil dusunsun ki beyincikleri.

ERSİN HOMAN

Öyle bir diktatörlük düşünün ki yarattıkları cehennemi düzeltmek yerine sizi o cehennemde yaşamaya mecbur bırakacak herşeyi yapıyorlar. ölmek yasak borçların... Devamını Gör

Olan siyanüre oldu, halk taş kemirmeye devam edecek ama ekonomi kötü demeyelim malum silivri soğuktur.

Ayşe

bu yorumu kendi iradenle mi yaptın ?