Karapetyan Paşinyan ile buluşmuyor

Yerevan’da hükümet karşıtı eylemler devam ediyor. Her gün saat 19.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan halka konuşan Nikol Paşinyan “Ya halkın seçimiyle ben Başbakan olurum, ya da Başbakan seçilmez” dedi. Paşinyan geçici başbakan Karapetyan'a bugün medya önünde buluşma çağrısı yapmıştı ama Karapetyan bu çağrıyı kabul etmedi.

Perşembe akşamki mitingde sivil itaatsizliğin devam etmesi çağrısı yapan muhalefet lideri Nikol Paşinyan,Cuma günü Yerevan’da değil ülkenin ikinci büyük şehri olan Gümrü’de halkla buluşacağını duyurdu. Paşinyan halkı Gümrü’ye gitmeye çağırdı. 

Cumhuriyet Meydanı’nda toplananlara konuşan Nikol Paşinyan, hükümet görevlilerinin kendisi ve yoldaşlarıyla irtibata geçip oluşturulacak hükümetle ilgili pazarlıklar yapmaya çalıştığını duyurdu. Paşinyan “Bu dava benim değil burada toplanan halkın davası. Onların adına kimse pazarlık yapamaz. Bu tür müzakerelere asla izin veremeyiz” dedi.

Paşinyan ayrıca Yerevan Dördüncü Köy’de gerçekleşen olaylardan bahsetti. O bölgede doğalgazı kesip ardından bölge sakinlerine bazı belgeler imzalattırmaya çalışan insanların yaptıklarını kınayan Paşinyan, “Sanırım halen burada olanların farkında değiller” dedi. Ermenistan basınına göre bu bölgede yaşayanlara Karen Karapetyan’ın Başbakan olmasını istediklerine dair belgelere imza attırılmaya çalışılmış. Paşinyan “Ya halkın seçimiyle ben Başbakan olurum, ya da Başbakan seçilmez” dedi.

Cumhuriyetçi Parti müzakere yetkisini Karen Karapetyan'a verdiğini açıklamıştı. Paşinyan Karen Karapetyan’ı bugün  gazetecilerin önünde görüşmeye çağırdı. Ancak Karabetyan bu çağrıyı reddeti. Çarşamba günü gerçekleşmesi planlanan Karapetyan-Paşinyan buluşması da Karapetyan tarafından iptal edilmişti. 

Paşinyan perşembe gecesi ise Cumhuriyetçi parti ile içinde bulundukları koalisyondan ayrılan Taşnaksutyun temsilcisi Armen Rustamyan ile görüştü. Paşinyan görüşme sonrası "Mevcut durumu ve çözüm yollarını konuştuk" dedi.

Kategoriler

Genel Güncel Ermenistan