Karamürsel'de geçtiğimiz yıl yapımına başlanan battı-çıktı kavşak projesini yürüten firma işi bırakınca; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi firmayı tasfiye etmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, işi bitiremeyen firmaya aynı işi tekrar verirken proje yeniden başladı.

GEÇEN YIL BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi, şehirlerarası yolcu ve lojistik taşımacılığın önemli kilit güzergâhlarından olan D-130 Karamürsel Otogar ve Kent Meydanı bölgesinde köprülü kavşak ve battı-çıktı projesi hazırladı. Geçen yıl yapılan ihaleyi 41 milyonluk ihaleyi SedYol İnşaat ile Alsa İnşaat ortaklığı kazandı. Yasal süre içerisinde itirazlar olmayınca çalışma 10 Haziran 2018 tarihinde başladı. Firma yaşanan ekonomik krizi gerekçe göstererek, 20 Şubat 2019 tarihinde işi bırakınca Büyükşehir Belediyesi, firmayı tasfiye etti ve işi tamamen durdurmuştu.

 KAZILAN YERLER KAPATILDI

Büyükşehir Belediyesi, firmayı tasfiye ettikten sonra projenin bitirilmesi için ikinci bir ihale yapmadı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Karamürsel D-130 Karayolu’nda tek şeritten verdiği trafik akışının aksamaması için kazılan alanları yeniden doldurarak yolu asfaltladı ve yeniden trafiğe açtı.

279 GÜNDE BİTİRİLECEKTİ

270 iş gününde bitirilmesi planlanan 41 milyon TL’lik dev projeyi Sed-Yol İnşaat ile Alsa İnşaat ortaklığı üstlenmişti. Firma, ihaleyi kazandıktan sonra çalışmaya, 10 Haziran 2018’de başladı. Yapılacak battı-çıktı projenin uzunluğu yaklaşık 2 kilometre, bunun 290 metresi battı-çıktı da yer alıyor. 2x2 şeritli olacak battı-çıktı 19 metre genişliğinde.

BAKANLIK AYNI FİRMAYA VERDİ

Projeyi üstlenen firma, bölgede çakılması gereken 800 fore kazıktan 650 tanesini çakmıştı. Ekonomik kriz ile birlikte işi durduran firma, tüm uyarılara rağmen yeniden projeyi sürdüremeyince büyükşehir belediyesi 31 Mart yerel seçimden önce firmayı tasfiye etmişti. Firma, yeniden işe başlamak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Bakanlık, firma ve büyükşehir yönetimiyle yaptığı görüşmelerin ardından projenin tamamlanması içini yeniden aynı firmaya verdi. Firma geçen hafta bölgede çalışmalara başladı. İşi bıraktıktan sonra büyükşehir ekipleri tarafından kapatılan alanları yeniden kazmaya başladı.



 
Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Fiber Ticaret ile E-TİCARETE giriş yapın

Türkiye'nin en kapsamlı E-ticaret sistemine sahip olun

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı
Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim'den Kampanya

Kocaeli Bilişim Webkobi Hazır Web Sitesi ürünlerine Karamürsel Aktif Haber aracılığıyla ulaşan herkes indirim kazanıyor

FIRSAT DETAYI
%10 İndirim Fırsatı