Karamollaoğlu: AK Parti'yle ittifak yapılabilir ama yanlışlarından dönerlerse

Karamollaoğlu: AK Parti'yle ittifak yapılabilir ama yanlışlarından dönerlerse
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP ile ittifak için "Olabilir" dedi ancak bazı şartları öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önce Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etti, ardından Necmettin Erbakan’ın kabrine gitti. Erdoğan’ın bu hamleleri üzerine “AKP, Saadet Partisi ile ittifak arayışında mı” sorusu yüksek sesle sorulmaya başlandı.

"Doğru bulmadığımız politikalar değişirse ittifak yapılabilir"

Habertürk’te bir programa katılan Karamollaoğlu, Asiltürk ziyaretine ilişkin sorulan soruya “Olumlu görüyoruz” yanıtını verdi. Karamollaoğlu AKP tarafından bir ittifak teklifi gelirse masaya oturulabileceğini ifade ederek “AK Parti'yle ittifak yapılabilir mi? Yapılabilir. Hangi şartlarda? Doğru bulmadığımız politikalarını değiştirmesi şartıyla. Biz ilkeler üzerinde duruyoruz” diye konuştu.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Sanki bizim tabanımız bir yere yönlendirilmeyi bekliyormuş vs. gibi intibaların doğru olmadığı kanaatindeyim. Siz tabanın elbette sesine kulak verirsiniz, ama esas olan bizim ilkelerimiz, prensiplerimiz, bu ülkenin yaşadığı sıkıntılardan kurtulabilmesi için hangi adımların atılması gerekir, bu noktadaki politikalar. Biz birinci mesele olarak Türkiye'de kavganın ortadan kalkması, kargaşanın kalkması, mutlaka diyalog ortamının oluşması gerekir dedik. Hemen arkasından adalet kamil manada sağlanmalıdır dedik. Cumhurbaşkanı kendi yönünden Türkiye'de adalet olduğunu söyleyebilir.