banner388

Karadeniz'de kimyasal silah tehdidi

Trabzon'un Akçabaat ilçesinde kimyasal silah yapımında kullanılan 600 gram sezyum maddesi ele geçirildi.

Karadeniz'de kimyasal silah tehdidi

Trabzon'un Akçabaat ilçesinde kimyasal silah yapımında kullanılan 600 gram sezyum maddesi ele geçirildi.

22 Eylül 2017 Cuma 13:32
Karadeniz'de kimyasal silah tehdidi

Trabzon'un Akçabaat ilçesinde yol uygulaması yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kontrol için durdurdukları araçta kimyasal silahlarda kullanılan 600 gram sezyum maddesi ele geçirdi. Yakalanan 600 gram sezyumun son dönemde Türkiye'de ele geçirilen en yüksek miktar olduğu belirtildi.


Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz günlerde Giresun'dan Trabzon istikametine gitmekte olan bir aracı şüphelenerek durdurdu. Araç içerisinde yapılan aramada bagaj kısmında pamuklara sarılmış iki tüp buldu. Jandarma ekipleri, üzerinde tehlikeli kimyevi madde yazan tüpleri muhafaza altına aldır ve Türkiye Atom Enerji Kurumu'na (TAEK) gönderdi.



TAEK tarafından gelen raporu bekleyen jandarma ekipleri, bu sırada araçta bulunan S.Y.Ç. ve E.Ç.'yi gözaltına alarak İl Jandarma Komutanlığı'na götürdü ve ifadelerini aldı. 4 gün sonra gelen TAEK raporları, ele geçirilen maddenin kimyasal silahlarda kullanılan 600 gram sezyum olduğu öğrenildi. Şüpheli 2 kişi Trabzon Adliyesine sevk edildi.


İHA

Son Güncelleme: 22.09.2017 13:34
Anahtar Kelimeler:
TrabzonKimyasal SilahSezyum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.