Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Karadeniz Judo Turnuvası Bayburt’ta Başladı

Karadeniz Judo Turnuvası Bayburt’ta Başladı
13 Ağustos 2017 09:21 | Son Güncellenme: 13 Ağustos 2017 11:31
A+
A-

15.Geleneksel Karadeniz Judo Turnuvası Bayburt’ta başladı.

Bayburt‘ta Karadeniz Bölgesinden 13 ilden 263 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen turnuva 2 gün devam edecek.

Müsabakaların açılışına katılan Vali Pehlivan, “Hepiniz Bayburt ilimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Değerli gençler, sevgili çocuklar, kıymetli katılımcılar spor aslında bir yaşam tarzıdır. Elbette içerisinde bir rekabet ve yarış var. Ama her şeyden önce spor hayatımızın bir parçası olması gereken bir olgu. Bu güzel turnuvanın ilimizde yapılmasına vesile olan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Judo Federasyonumuza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Katılan bütün İllerimize ve sporcularımıza teşekkür ediyorum ve onlara müsabakalarda başarılar diliyorum. Bu organizasyonun Valiliğimizin himayesinde ilimizde gerçekleşmesinde katkı ve emeği olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Belediyemiz, Rektörlüğümüz, Kredi Yurtlar İl Müdürlüğümüz ve ilgili diğer kili ve kurumlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Judo’nun bir dövüş sanatı sporu olduğunu söyleyen Vali Pehlivan, “Dışarıdan bakıldığı zaman Judo bir dövüş sporu gibi görülebilir. Ancak Juda bir dövüş sanatıdır. Nitekim Judo kelime olarak ‘Nezaket Yolu’ anlamına gelir. Bunun içindir ki Judo’da rakibe tekme atmak, yumruk sallamak gibi hareketler yoktur. Bu bağlamda çocuklarımıza gençlerimize olumlu mesajlar veren bir boyutu da vardır. Çocuklarımız ve gençlerimiz, hem beden sağlıklarının ve gelişimlerinin hem de zihinsel gelişimlerinin sağlanmasıyla güçlü yetişecek ve arkamızda asılı duran pankartta yazdığı gibi “Güçlü Türkiye’mizin” mimarları olacaktır.” dedi.

Sözlerine Trabzon, Tunceli ve Batman’da bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen vatandaşlarımızı anarak devam eden Vali Pehlivan, “Bu turnuva vesilesiyle bir kere daha Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin aileleri başta olmak üzere bütün milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şunu da ifade etmek istiyorum; her alanda mücadeleye devam edeceğiz. Sporda da en iyisini yapmaya çalışacağız. Dostlarımızı sevindirmek, düşmanlarımızı üzmek için bedenimizi ve zihnimizi güçlü kılacak, sağlıklı düşünüp faydalı ve hayırlı işler ortaya koymak için canla başla çalışacağız. Ulusal ve uluslararası düzeyde bu gençlerimiz sayesinde inşallah, geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da güçlü varlığımızı hissettirmeye devam edeceğiz.’Her alanda varız, var olmaya da devam ediyoruz.’ diyeceğiz.” diye konuştu.

Vali Pehlivan müsabakalara katılmak üzere Bayburt’a gelen sporculara başarı dileklerini iletti. Sporculara gittikleri yerlerde Bayburt’tan selam götürmelerini isteyen Vali Pehlivan, “Gittiğiniz yerlere Bayburt’un selamlarını ve sevgisini götürün. Ailelerinize ve arkadaşlarınıza Bayburt’tan selam getirdik deyin. Ve unutmayın ki Bayburt’ta sizin için sonuna kadar açık bir kapı var. Bayburt’un gönül kapıları sizlere her daim açıktır. Burada bulunan hakem heyetimize ve diğer görevlilere de teşekkür ediyor ve müsabakalarda hem kendilerine hem sporcularımıza bir kez daha başarılar diliyorum.” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Açılış seremonisi, müsabakaların sabah bölümünde derece elde eden sporculara Vali Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Cemal Kiper, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er tarafından madalya ve başarı belgelerinin verilmesiyle son buldu.

Bayburt Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen turnuva Pazar günü sona erecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.