başlarken öğrenciler bir bir ilçeye gelmeye başladı. İnternet kaydı yerine ilçeye gelerek kayıt olmayı tercih eden öğrenciler bir yandan kalacak yerlerini ayarlarken, bir yandan da ilçeyi tanımaya çalışıyorlar. Bu yıl Zeki İnal başkanlığında farklı bir uygulamaya imza atan Karacasu Belediyesi, kurduğu stantla bu anlamda öğrencilere yardımcı oluyor.

İLÇE TANITIMINA KATKI

Çay ikramı ile öğrenci ve ailelerinin koşuşturmaca arasında soluklanmalarını sağlayan Karacasu Belediyesi, ayrıca ilçeye özgü minik testi, toprak cezve, süs eşyaları gibi ürünlerle ilçenin tanıtımına da katkıda bulunuyor. İlçenin tarihi, doğal güzelliklerinin anlatıldığı broşürlerin hediye edildiği öğrenciler daha kapıdan girer girmez ilçe hakkında doğru bilgiye erişiyor. Kalem gibi ürünlerin de bulunduğu standın çok iyi düşüldüğünü ifade eden öğrenciler, bu konuda memnuniyetlerini dile getirdiler.

ZEKİ İNAL ÖĞRENCİLERİ KARŞILADI

Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal da sabah saatlerinde okula kayıt yaptırmaya gelen öğrencileri kapıda karşılayıp "Hoş geldiniz" dileklerini iletti. Kayıt yapan görevlilere kolaylıklar dileyen Başkan İnal, ardından stantta öğrencilere ilçeyi tanıtan ürünlerden hediye etti. Karacasu'nun doğasıyla, tarihiyle, imkanlarıyla öğrenci dostu bir ilçe olduğunu ifade eden İnal, "Sabah saatlerinde öğrencileri karşıladık. Personelimiz kayıt süresince akşam mesai bitimine kadar burada olacak. Ayrıca 19 Ağustos-23 Ağustos tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanı'nda yüksekokulumuz ile birlikte Kayıt Şenliği adı altında eğlence düzenleyeceğiz. Burada misafirperverliğimiz ile eğlenceyi birleştirip yeni kazanan öğrencilerimize bir anlamda, 'Hoş geldiniz' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.