Ak Parti Tepebaşı Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi Twentysix düğün salonunda gerçekleştirildi. Kongreye Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan da katıldı. Eskişehir’de, AK Parti Tepebaşı 4’üncü Gençlik Kolları Olağan Kongresi tamamlandı. Seçime tek aday olarak giren Halil Gıcır, yeniden başkanlığa seçildi. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş’ın da yer aldığı kongreye, partililer yoğun ilgi gösterdi. Kongrede yapılan seçime tek aday olarak giren Halil Gıcır, yeniden AK Parti Tepebaşı Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi.

 Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, gençlerin daha önce Türkiye’nin eski halini bilmediğini söyleyerek geçmişte yaşanan IMF borçları, mazot kuyrukları, ilaç kuyruklarını hasta rehinlerini hatırlatarak daha önce Tepebaşı Kadın Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmayı yineledi. Karacan Gençlere hitaben şunları söyledi: “Tüm enerjimizi seçim çalışmalarına vermeliyiz. Gençlik Kollarımızla, Kadın kollarımızla hep beraber bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. Mesele memleket meselesi olduğundan, mesele davamızın geleceği olduğundan her şeyden önce geliyor. Eğer biz 2019’da başarısız olursak iş adamlarımız, sanayicilerimiz, tüccarlarımız çok şey beklemesinler. Kimse kusura bakmasın. 2002’den beri yaşadıkları Türkiye’yi çok ararlar. O nedenle özellikle gençlerimiz çalıştıkça Ak Partinin sırtı hiçbir zaman yere gelmez. Ben gençlerimize inanıyorum. Bu şehirde yaşayan biri olarak Tepebaşı Gençlik Kollarına güveniyorum. Halil kardeşimin de en iyi şekilde bunun üstesinden geleceğine yürekten inanıyorum. Arkadaşlarımızın gözlerinde ışıltı olduğunu hissediyorum. Liderimize olan sadakatlerinden de hiç şüphem yok. Birliğiniz beraberliğiniz ve kardeşliğiniz daim olsun, sevinciniz huzurunuz baki olsun” dedi.  

Kongreye katılan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş da bir konuşma yaparak şunları kaydetti: “Burada çok özel bir organizasyon yaşıyoruz. Bırakın muhalefet partilerini Türkiye’nin hatta Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar tertipli ve düzenli, 972 ilçesinde organize olmuş, gençlik kolları ile kadın kolları ile uyum içinde siyasi partinin içinde olan kardeşlerimizin bizleri bir araya getiren birlik ve beraberliğe hamt etmemiz gerekir. Çoğu partinin il kongrelerinde bile düzenleyemediği bu heyecanı Ak Partinin Eskişehir Tepebaşı İlçesi Gençlik Kolları çok güzel organize etmişler. Biz online başvurular alıyoruz yönetim kurumlarımıza. Bu başvurular için gençlik kollarımızın en önemli göstergesi. Hakikaten ben buradaki gençlerin teveccühünü görünce gerçekten inanamadım. Ama burayı görünce anladım ki burada partimize müthiş bir teveccüh var.”

Öte yandan AK Parti Tepebaşı Gençlik Kollarına tek liste ile başkanlığa adaylığını koyan Halil Gıcır’ın listesi şu isimlerden oluştu:

“Abdülkadir Çürük, Ahsen Balcı, Ayşenur Yangın, Bayram Ay, Burak Kaya, Enes Mert, Fatih Kurt, Fatih Emre Kazankaya, Gökhan Aydın, Hakan Gülşen, Halil Emrah Özcan, Harun Acun, Hilal Gürgenburan, Kerim Aksın, Merve Purtul, Murat Kirez, Mustafa Çalgın, Nesrin Kara, Nurullah Bakır, Semanur Erdem, Şeyma Suluyer, Şeyma Okutucu, Yurthan Koşar, Yusuf Kahriman, 

Editör: TE Bilişim