Milli Eğitim Müdürlüğü, sorumluluğunda olan taşımalı eğitim servisini kaldırınca Karaçam Mahallesi öğrencileri D-650 yolunda Ahmet Et Mevkisinde bulunan yolda Geyve Koop Otobüsünü beklemeye başladılar.

ÖĞRENCİLERİN BAZILARI OKULA GİTMİYOR
İlçe merkezlerindeki okullara çocuklarını ulaştırmak isteyen veliler 1 haftadır büyük sıkıntı yaşıyor. Karaçam mahallesindeki öğrencilerin Geyve ilçesi merkezin'deki okullara ulaşmasını sağlayan Taşımalı Sistemin kaldırılması okula giden öğrenciler için adeta eziyet oldu.

Sistemin, herhangi bir altyapı çalışması yapılmadan kaldırılması ise velilerin büyük tepkilerine neden oldu.Geyve ilçesine bağlı Karaçam Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar taşımalı sistemin kaldırılması nedeniyle öğrencileri okula göndermeme kararı aldılar.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ
Karaçam - Geyve Servisleri kaldırılan öğrencilerimizin hali D-650 ana yolda Geyve koop araçlarını bekliyorlar araçlar paket ayakta duracak yer yok çözüm bekliyoruz diyen Karaçam Mahallesi Muhtarı Osman Nuri Ölmez, Kaymakamlığa ve MEB'e bilgi verildiğini söyledi.

Karaçam Mahallesi Muhtarı Osman Nuri Ölmez, 'Öğrenci servislerinde ayakta öğrenci yasak. Pardon bunlar öğrenci değil mi? Servisleri kaldırılan Karaçam'lı öğrenciler maalesef otobüslerde perişan haldeler Allah kazadan beladan korusun. En azından bu öğrenciler Belediye otobüsleri ile ücret ödeyerek sadece öğrenci taşıması yapılabilirdi. Eğer önlem alınmazsa bu sorun kış aylarında daha büyük bir sorun haline gelecek. Mili Eğitim Bakanlığı'nın taşımalı sistem konusunu mutlaka yeniden gözden geçirmeli. Öğrencilerin ve velilerin yaşadığı bu mağduriyet bir an önce çözülmeli. Çünkü eğitim herkesin hakkı' diye konuştu.