Karabük’te Şirket Sayısı Arttı

Karabük’te Şirket Sayısı Arttı

Yayın: 20.02.2020 19:41
Paylaş:
A+ A-

Karabük Ticaret İl Müdürü Feridun Karataş, 2018’de 2 bin 67 olan şirket sayısının geçen yıl 3 bin 70’e yükseldiğini açıkladı.
Vali Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında Ticaret İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, İl Müdürü Feridun Karataş’tan 2019 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İl Müdürü Karataş, Karabük Tüketici Hakem Heyeti ile ilgili bilgi vererek, toplumu bilinçlendirme faaliyeti yürüttüklerini, 2019 yılında bin 965 kişinin Hakem Heyetine müracaat ettiğini, bu müracaatlardan bin 394’nün tüketici lehine, 461’nin tüketici aleyhine, 110’nun ise görevsizlik kararı verildiğini söyledi.
Müracaat oranlarına bakıldığında şikayetlerin yüzde 56’sının perakende sektöründen, yüzde 23’nün abonelik hizmetleri sektöründen, yüzde 14’nün finansal hizmetler, yüzde 6 ulaşım ve sağlık sektörü, yüzde 1’nin ise turizm sektörü ile ilgili olduğunu ifade etti.
6502 Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun gereğince 474 iş yerinde 3 bin 528 ürüne denetim faaliyeti gerçekleştirdiklerini ifade eden Karataş, denetimi yapılan ürünlerde yerli üretim garanti belgesi ve kullanım kılavuzu gibi noktalara ağırlık verildiğini belirtti.
Karabük’teki şirketlerin dağılımı ile ilgili karşılaştırmalı bilgiler veren Karataş, 2019 yılı itibariyle şirket sayısında artış olduğunu anonim şirket sayısının 415, limited şirketin bin 576, kolektif şirketin 19, komandit şirket sayısının bin 60 olmak üzere toplam 3 bin 70 şirketin bulunduğunu, 2018 yılında bu rakamın 2 bin 967 olduğunu kaydetti.
2. El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti ile ilgili olarak 8 müracaat aldıklarını bunların birinin iptal edildiğini söyleyen Karataş, Hal Hakem Heyeti ile ilgili verdiği bilgilerde; 2019 yılında 2 adet müracaatın bulunduğunu, kooperatif ve esnaf işleri ilgili olarak Karabük’te toplam 23 kooperatif bulunduğunu, Kredi Kefalet Kooperatifleri kapsamında 125 bin 178,699 lira tutarında kredi kullanıldığını, 16 Esnaf ve Sanatkarlar Odasında toplam 7 bin 728 üye kaydı bulunduğunu ifade etti.
Türk Eximbank ile ilgili bilgiler veren İl Müdürü Karataş, Türk Eximbank açılmasın halinde ihracatın artırılacağını, ihraç ürünlerinin pazarlarının çeşitleneceğini, rekabet gücünün yükselerek riskten arındırılmış bir ortamda iş yapma imkanının sağlanacağını, Eximbank’ın sağladığı kredilerin mal ve hizmet ihracatı taahhüdü ile her firma için ayrı faiz oranı program limiti ve vergi istisnası olduğunu ifade etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun “2. İkiztepe Sağlık Zirvesi”ne hazırlanıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesi'nce düzenlenecek “2. İkiztepe Sağlık Zirvesi”nde, sağlık sektörü bir araya gelecek.

ASKON Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, AA muhabirine, Samsun'da 16-18 Mayıs tarihlerinde “2. İkiztepe Sağlık Zirvesi” düzenleyeceklerini söyledi.

Zirveye, Türkiye'deki sağlık sektörü temsilcilerinin yanı sıra 30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcı beklediklerini anlatan Doğru, “Samsun'da sağlık turizmi konusunda ciddi bir hizmet ihracatı başladığını görüyoruz. İkiztepe Sağlık Zirvesi'nin birincisini yaptıktan sonra 3 milyon dolarlık sağlık turizmi gelişti. O zaman yurt dışından 60 katılımcı varken 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi'ne 30 ülkeden 200'den fazla katılımcı gelecek.” dedi.

Samsun'un sağlık hizmeti konusunda zirve şehirlerden biri olduğunu belirten Doğru, şöyle devam etti:

“Samsun'daki sağlık hizmeti sektörü, özellikle özel hastaneler ve kamu hastanelerimiz, şehir hastanemiz de yapılıyor, üniversite hastanemiz şehirde birbiriyle irtibatlı ve kendi aralarında rekabeti artık bırakmış ve dış rekabete doğru yönelmiş durumda. Bu hususta hem Samsun Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, diğer yerel yönetimlerimiz kamu ve özel hastanelerimiz güç birliği oluşturarak Samsun'da en iyi hizmet ihracatını, en iyi sağlık turizmini yurt dışından gelecek misafirlerimize vermeyi planlamakta. Zaten önceki dönemlerde de böyle olmuştu ama bizim zirvemizden sonra daha zirveye çıktı. Hem tıbbi cihazda malzeme alımı konusunda hem de sağlık hizmeti ihracatı bizim tabirimizde sağlık turizmi konusunda buradaki hastanelerimizi, doktorlarımızı, Samsun'un sağlık şehri olarak altyapısını tanıyarak, görerek burayı hasta gönderecek alım heyetlerini burada ağırlayacağız.”

Samsun'un sağlık turizminden elde ettiği geliri artırmak istediklerine dikkati çeken Doğru, “Samsun, bölgemizde sağlık alanında birinci sırada, ülkemizde ise yedinci sırada bulunuyor. Panelde, onkoloji ve onkolojik cerrahi, kas ve iskelet sistemi hastalıkları, obezite ve metabolik cerrahi, nörolojik bilimler, plastik cerrahi, sağlık turizminde inovasyon, doku ve organ nakli, kalp ve damar hastalıkları olmak üzere sekiz ana konu başlığımız bulunuyor. Burada 28 akademisyen sunum yapacak. Samsun'un ve ülkemizin sağlık alanında gelmiş olduğu en son teknolojik nokta, tıbbi altyapı ve medikal inovasyon ortaya koyulmuş olacak. Şu anda Samsun'da yıllık 3 milyon dolarlık sağlık turizmi yapıyoruz, bizim hedefimiz 30 milyon dolara çıkarmak, bunun için de çalışmalar yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.