Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KARABÜK’TE Kİ BALIK ÖLÜMLERİ YİNE KORKUTTU

Karabük’ün Eskipapazar ilçesindeki Bulduk

Karabük’ün Eskipapazar ilçesindeki Bulduk Baraj Gölü’nde Eylül ayı içinde meydana gelen toplu balık ölümleri balıkçıları tedirgin etmiş, balıkçılık yapan vatandaşların uğrak mekanı haline gelen barajdaki balık ölümlerinin kimyasal atıklardan veya oksijen yetersizliğinden kaynaklandığı iddiaları yapılmıştı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri baraj gölünde incelemelerde bulunmuş olmasına rağmen bugün yaşanan katliam boyutundaki ölümler yetkililerin, yetkilerini tam kullanmadığına işaret oldu..

Dün akşam saatlerinde Bulduk köyüne yakın olan barajında yaşanan korkunç, katliam boyutunda ki tablo bölge halkını da korkutmaya devam etti.

BU İŞİN ESRARENGİZ TARAFI KALMADI

Üzerinden 2 ay geçmeden bir kez daha yaşanan balık ölümleri sık sık tekrarlanmaya başlayınca bölge halkı “bu işin esrarengiz tarafı kalmadı, yetkililer inceleme yapmasın gereğini yapsın” demeye başladılar.

Gerede Çayı üzerinde bulunan Bulduk köyü mevkiindeki HES barajında ölü sazan balıklar dün akşam üstü kıyıya vurması ile ortaya çıktı..

Balık tutmaya gelenler kıyıya vuran balıkları görünce yine yetkililere haber verdiler.

Karabük Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, baraj gölünde tekrar incelemelerde bulundu.

Ekipler, balık ve su numunesi aldı, inceleme başlattı.

Bu kez Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri de kendi sınırları içerisinde yer alan çaydan numune aldığı öğrenildi

Bölgede balık tutmak yasaklandı. Balık ölümleri yapılacak inceleme sonucu belli olacak

Bölgeye intikal eden Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, Karabük Valisi Fuat Gürel’in talimatı ile çevre köyde yaşayan vatandaşların hayvanlarını barajdan su içirmemeleri konusunda da uyardıklarını söyledi.


Bulduk Köyü Muhtarı Ali İhsan Sarıkaya ise barajda 15 gündür yoğun balık ölümleri olduğunu dile getirerek, balık ölümlerinin Gerede’de bulunan fabrikanın zehirli artıklarından ve barajdan su verilmemesinden kaynaklı meydana gelen oksijen yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO