Karabük Ticaret ve Sanayi Odası yeni binasında hizmet vermek üzere planlanan yol haritasının ilk adımını tamamladı.

Karabük Belediyesi’nin Hürriyet Caddesindeki eski binasının yerine Karabük Ticaret ve Sanayi Odası yeni bir bina yapacak. Karabük TSO’nun yapacağı binanın giriş katındaki dükkanlar, Karabük Belediyesine devir edilecek ve 5 katını kendi hizmet binası olarak kullanacak.

Yeni hizmet binası yapımı için ilân edilen ihâle süreci 22 Şubat ve 23 Şubat 2021 tarihlerinde yapılan ihale komisyonu toplantısının ardından sonuçlandı.

Konu ile ilgili Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier şu açıklamayı yaptı;

“Karabük TSO’nun uzun yıllar hizmet verdiği mevcut hizmet binasının fiziki yapısının yetersiz olduğu konusunda ortak düşünceler söz konusuydu. Yeni bir hizmet binasının yapımına göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çaba sarf ettik. Daha önceki dönemlerde de bu konuda pek çok girişim yapılmıştı.

Dönemimizde Karabük Belediyesi’nin Hürriyet Caddesinde bulunan eski hizmet binasının ihalesi odamız tarafından alınmıştı. Bu alanda yapacağımız hizmet binasının üyelerimize ve Karabükümüze yakışır modern bir yapıyı kazandıracağımızı umuyoruz. Odamızın yeni hizmet binası yapımı konusunda açmış olduğumuz yapım ihalesinde iki değerli firmamız teklif vermişti. Oda meclisinden oluşturulan ihale komisyonumuz, 22-23.02.2021 tarihlerinde teklif dosyalarını inceleyerek ihaleyi neticelendirmiştir. İhale komisyonumuz tarafından belirlenen ve en uygun fiyat teklifini veren odamız üyesi Çebioğlu Yapı San.ve Tic.Ltd.Şti.ile yapılan pazarlık sonucunda ihalemiz neticelendirilmiştir. İhalemize katılan ve teklif veren iki firmamıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Firmamızla yasal süreçler ile ilgili işlemleri tamamladıktan sonra yeni hizmet binasının temelini en kısa zamanda atmayı temenni ediyoruz. Bir yıldan daha az bir süre içerisinde üyelerimize ve şehrimize yakışır bir hizmet binasının yapımını gerçekleştirmiş olacağız. Bu süreçte bizlere destek veren oda meclisimize ve üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

İHALE SÜRECİNE İTİRAZ VAR?

Karabük TSO’nun yapacağı binanın ihalesine şartanmeye göre Karabük ilinden D Sınıfı müteahhitlik belgesine sahip olan Yıldırım İnşaat ile Çebioğlu İnşaat girmişti.

Yıldırım İnşaatın 23 Milyon 500 Bin TL teklifine karşı, Çebioğlu İnşaat 14 Milyon 850 Bin TL fiyat teklifi verdi. İhaleyi alan inşaatın yüklenici firması Çebioğlu İnşaat ile yapılan görüşmelerin ardından 14 Milyon 850 Bin TL’lik fiyatını revize etti ve son olarak 13 Milyon 500 Bin TL’ye indirdi.

İki firmanın girdiği ihalede verilen fiyat tekliflerinin arasındaki yüksek fark ile ilgili Yıldırım İnşaat ihaleye itiraz etti ve teknik şartnamede muğlak ibareler olduğundan maliyet bedelinin farklı çıkarıldığını öne sürdü.

Karabük TSO inşaatının yapım süresinde yapılan ayni ve nakdi yardım ile bağışlar yüklenici firmanın verdiği tekliflerden de düşürüleceği duyurulurken, bilindiği üzere KARDEMİR 200 Ton demir bağışlamıştı.

Editör: Haber Merkezi