Görüş Bildir
Haberler
Karabağlar’daki Orman Yangını Menderes ve Seferihisar'a Sıçradı

Karabağlar’daki Orman Yangını Menderes ve Seferihisar'a Sıçradı

İzmir’in Karabağlar ilçesinde dün başlayan orman yangını, halen söndürülemedi. Yangın, ilçenin Beyler mahallesini tehdit ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise “Dünyada ilk defa yangına müdahale için gece uçuşu yapacağız” dedi.

Öte yandan Marmaris ilçesinde yerleşim yerlerine yakın noktada başlayan orman yangını söndürülürken, yangında 5 dönüm alan zarar gördü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir’in Karabağlar ilçesindeki ormanlık alanda dün başlayan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

İzmir’in Karabağlar ilçesindeki ormanlık alanda dün başlayan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Ekipler, alevlerin tehdidi altındaki Seferihisar’ın Beyler Mahallesi’ne yönlendirildi. Yangının ilerlediği bölgeye, 17 helikopterle havadan da müdahale ediliyor. Söndürme çalışmalarına karadan katılan ekiplerin sayısı ise arttırıldı. Farklı illerden getirilen 100’e yakın arazöz ile itfaiye ekipleri ve bölge sakinleri, yangına müdahale ediyor. 

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de yangın tehdidi yüzünden tüm iş makinelerini bu mahalleye yönlendirdiklerini söyledi. Yetişkin, “Eski Orhanlı Mahallesi’nde tehlike geçse de Beyler Mahallesi halen tehdit altında. Rüzgar müdahaleyi zorlaştırmaya devam ediyor. Tüm iş makinelerimizi öğleye doğru Beyler’e gönderdik” dedi. Ayrıca yangında 500 hektarlık ormanın zarar gördüğünü söyledi.

'15'i orman 8'i kırsal olmak üzere toplam 23 yangın çıktı'

Dünden bu yana 15'i orman 8'i kırsal olmak üzere toplam 23 yangın çıktığını ve Karabağlar'daki hariç hepsinin kontrol altına alındığını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dünden bu yana 15'i orman 8'i kırsal olmak üzere toplam 23 yangın çıktığını ve Karabağlar'daki hariç hepsinin kontrol altına alındığını söyleyen Bekir Pakdemirli, 'Tabii ki meteorolojik şartların kontrolü güçleştirdiği bir ortamdayız. Sürekli rüzgarın yönü değişiyor. Biz Efemçukuru, Çatalca, Gödence köylerini koruyalım derken diğer tarafta risk durumundan çıkardığımız Kuyucak, Orhanlı, Yeniköy ve Beyler tekrar risk altına girdi rüzgarın yön değişmesinden dolayı. Ancak önemli bir risk yok. Kuyucak'ta kısmi bir tahliye yaptık, diğerlerinde tahliye yapmadık. Ama önemli bir risk barındırmıyor herhangi bir risk görürsek kolluk kuvvetleriyle bu köyleri de tahliyeye başlarız' dedi.

'Bir ağacımız daha yanmasın diye bunu uygulayacağız'

'Bir ağacımız daha yanmasın diye bunu uygulayacağız'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hava araçlarının müdahalesinin önemli olduğunu ifade eden Bekir Pakdemirli şunları söyledi:

'Sabahları gün doğumu ve gün batımı arasında sivil havacılık kuralları gereği helikopterlerimiz uçabiliyor. Biz hem gündoğumundan hem de gün batımından zaman kazandık. Gün batımı 20.00'yi 8 gece ben ise 20.20'de helikopterlere kışlalarına gitme talimatı verdim. Ancak bu gece ilk kez gece görüş sistemiyle yönetim helikopteri kara ekiplerini yönlendirmek için uçacak. Ben de katılacağım. Dünyada gece uçuşu yapılan bu şekilde bir uçuş yok. Bir ağacımız daha yanmasın diye bunu uygulayacağız. Koordinasyonu sağlama maksatlı gece yangın koordine ediyor olacağız.'

'Bu sabah geldiğimde evim yanmıştı'

'Bu sabah geldiğimde evim yanmıştı'

Yangında Eski Orhanlı Mahallesi'ndeki evi yanan 63 yaşındaki Mustafa Sağıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün evlerinde herhangi bir hasar olmadığını ancak bu sabah geldiklerinde evi yanmış olarak gördüklerini söyledi.

Evin içinde kullanılacak bir şeyin kalmadığını ve devletten yardım beklediğini kaydeden Sağıroğlu, 'Evin içinde 2 jeneratör, odun kesme motoru ve ufak tefek şeyler vardı, bunların tamamı hiçbir şey kalmadı, kül olmuş. 2 küçük tüp vardı, onların ikisi de patlamış. Geldiğimizde evi kül olmuş vaziyette bulduk. Dün yangın uzaktaydı ama biz iyi ki evi terk etmişiz.' dedi.

Mahalle sakinlerinden Elvan Eğridere ise ormanların yanmasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek 'Köyümüze de gelirse hiçbir şeyimiz kalmayacak. Evlerimiz de yanacak. Biz de bir şey almadan gideceğiz. Rüzgarın etkisiyle gelir gibi duruyor.' dedi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını söndürüldü

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını söndürüldü

Marmaris ilçesinde yerleşim yerlerine yakın noktada başlayan orman yangını söndürülürken, yangında 5 dönüm alan zarar gördü. Yerleşim yerlerine yakın mesafedeki yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 5 arazöz ile orman işçileri ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerince müdahale edildi.

Ekiplerce, yerleşim yerlerine sıçramadan söndürülen yangında, yaklaşık 5 dönüm alan zarar gördü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
115
39
7
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kemal Terzi

Kendiniz yakıyorsunuz kendiniz söndürüyorsunuz. Deniz manzaralı orman yangını bir sene geçmeden inşaat başlıyor otel, villa, yazlık

ufukdiyoki

23 yangın yakın zamanlarda çıktı!

Nihansbz

Orada cayır cayır ormanlar yanıyorken beyler dünyadaki ilk yangın keşif uçuşlarını gerçekleştiriyorlar. Millet uzaya çıktı beyler. Keşfe çıkacağınıza o uçağı... Devamını Gör