Karabağlar Ranta Karşı Birleşti

Hükümetin Karabağlar’da çok büyük bir alanı yüz milyondan fazla para harcayarak acilen kamulaştırması ilçedeki siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi.

12 Mayıs 2018 - 10:02

Ortak bir açıklamada bulunan siyasi parti ilçe başkanları, Ne Karabağlar’daki, ne de İzmir’in her hangi bir yerindeki talana sessiz kalmayacaklarını ifade ederek, “Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dediler.

Uzundere’de bir araya gelen CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, İyi Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hasan Yıldız, Saadet Partisi Karabağlar İlçe Başkanı Adem Aktaş, Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği Başkanı Halil Ecevit, ortak bir basın açıklaması yaptılar. Açııklamaya Karabağlar Belediyesi CHP Meclis Üyeleri ile Uzundere’de yaşayan vatandaşlar da destek verdi.

Ellerindeki pankartlarla Uzundere’de ki kamulaştırılan alanın önünde toplanan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları adına konuşan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, “İktidarın o kapkara elini Karabağlar’a da uzattığını ifade ederek “Hükümet sessiz sedasız hiçbir yurttaşın yerleşik olmadığı 101 ha’lık alanı, yüz milyondan fazla para ile acilen kamulaştırmıştır. Hazırlanan projelere gerek Karabağlar Belediyesi ve gerekse de yurttaşların kendi haklarını savunmak için kurdukları sivil toplum örgütleri hep birlikte eleştiri ve itirazlarını iletmiştir. Daha önceki projelerde, AKP’li yandaşlara, hastane ya da benzin istasyonu olarak sağlanmaya çalışılan çıkar ve rant, son projede AVM ve otele dönüştürülmüştür. Otel, 29 kattan ve 450 odadan oluşacak, iki katlı AVM’de ise 195 adet dükkan olacaktır. Toplam kapalı alan yaklaşık 195 bin metrekaredir” diye konuştu.

Bu AVM projesi esnafımızı doğrudan etkileyecektir

Karabağlar halkının yaşam standardının yükselmesine yararı olacağını gördükleri her yaklaşıma olumlu baktıklarını ve bundan sonra da bakmaya devam edeceklerini belirten Yıldız “Ancak böylesi bir AVM projesi her şeyden önce Karabağlar İlçesinde yer alan esnaflarımızı doğrudan doğruya etkileyecek bir konudur. Ancak ne yazık ki konudan en son haberi olanlar da Karabağlar esnafı olmaktadır. Ayrıca, hazırlanan parselasyon planı ile AVM ve otel alanı içinde kalan ve mülkiyeti belediyemize ait olan 9157 metrekarelik parsel, AVM ve otel alanı dışına çıkarılmış, böylece belediye parseli AVM ve otel alanlarına peşkeş çekilmiştir. Tüm bu haksızlıklar karşısında, gerek imar planına ve gerekse de parselasyon planına gerek belediyemiz ve gerekse de Şehir Plancıları Odası tarafından davalar açılmıştır ve halen devam etmektedir” dedi

Sessiz kalmayacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yönetilen bu sürecin, yurttaşlardan, sivil toplum kuruluşlarından ve onların yerel yönetiminden titizlikle gizlendiğini hatırlatan Yıldız, “Halen de gizlenmektedir. Ülkemizin yarattığı tüm varlıkları, kaygısız ve hesapsızca sadece ama sadece çıkar ve rant için talan eden hükümet, en sonunda Karabağlar’ın zaten kısıtlı varlıklarını da sorumsuzca yandaşlarına peşkeş çekmekte hiçbir sakınca görmemiştir.Bizler, ne Karabağlar’daki, ne İzmir’deki ne de ülkemizin her hangi bir yerindeki talana sessiz kalmayacağız. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından kısa bir konuşma yapan İyi Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldız ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Adem Aktaş da bu açıklamayı ortak hazırladıklarını belirterek bundan sonra ki süreçte de Karabağlar’daki vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine eklediler.

Hak Arayanlar Dernek Başkanı Halil Ecevit ise “ Mülkiyet sorunumuz var. 5 yıldır tapularımıza el konmuş durumda. Şimdi de Karabağlar’a ticari yerler ve AVM’ler yapılmak isteniyor. Hem de nerede? 2 bin yıllık dere yataklarında. Daha önce 4 dava açıldı. Burası heyelan bölgesi.Biz bunları asla kabul etmeyeceğiz ve var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.  

Bu haber 1562 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()