Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

“Haber alma ve yayma hakkının en etkili araçlarından biri olarak basın, kamuoyunun doğru, tarafsız, eksiksiz ve hızlı bilgi alması açısından büyük önem taşımaktadır. Basın ahlak ilkeleri çerçevesinde görevini yapan gazetecilerin çabasıyla basının önemi daha da artmaktadır.

Medya kuruluşlarının ve basın mensuplarının hiçbir kısıtlamaya uğramadan, yaşanan gelişmeleri topluma en doğru şekilde ulaştırma görevinin teminat altına alınması güçlü devlet olmanın gereğidir. Bu bağlamda gazetecilerin çalışma koşullarının daha nitelikli hale gelmesi, daha güvenli şartlarda ve özgür bir ortamda görevlerini yapmalarını sağlamak en önemli önceliklerimiz arasında yer almıştır.

Günümüzde teknolojiye bağlı olarak yaşanan hızlı dönüşüm ile basın hizmetlerinin sunumunda da değişiklikler olmuştur. Dijitalleşme etkisiyle ortaya çıkan ve giderek gelişen internet gazeteciliği ile haber kaynakları çeşitlenmekle birlikte bilgi kirliliği de artmıştır. Yaşanan bu bilgi kirliliği, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi hususunda sorumlu gazeteciliğin önemini artırmıştır.

Ülkemizde demokratik istikrarın devamı, huzur ve güven ortamının ve milli menfaatlerin korunması hassasiyetiyle çalışan, ülkemizin daha da güçlenmesine, birlik ve beraberliğimizin korunmasına katkı sağlayan basın mensupları takdiri hak etmektedir. Geçtiğimiz yıl idrak ettiğimiz Milli Mücadele’nin Yüzüncü Yılı vesilesiyle Samsun’umuzda gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası etkinlik ve programların tanıtımında çok önemli rol üstlenen basınımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.

Milletimizin hassasiyetlerini gözeterek, toplumsal sorumluluklarının bilinciyle, etik ilkelerden ödün vermeden, görevini her şartta büyük emek ve fedakârlıkla yerine getiren basın mensupları ve gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.”