Kara,' Baykal'ı devirdi' sözlerinden rahatsız

O nedenle halkın doktoru diyorlar" şeklinde değerlendirirken, "Baykal'ı deviren isim" söylemlerine katılmadığını belirterek, "Eski CHP Genel Başkanımız D

Kara,' Baykal'ı devirdi' sözlerinden rahatsız

O nedenle halkın doktoru diyorlar" şeklinde değerlendirirken, "Baykal'ı deviren isim" söylemlerine katılmadığını belirterek, "Eski CHP Genel Başkanımız D

01 Nisan 2015 Çarşamba 09:03
Kara,' Baykal'ı devirdi' sözlerinden rahatsız
 O nedenle halkın doktoru diyorlar" şeklinde değerlendirirken, "Baykal'ı deviren isim" söylemlerine katılmadığını belirterek, "Eski CHP Genel Başkanımız Deniz Baykal bizim büyüğümüz. Birilerini devirmek gibi bir derdimiz yok. Bir devirme var, AKP'yi devireceğiz" diye konuştu.

Niyazi Nefi Kara, siyasi bir ailenin içinde yetiştiğini ve dedesinin anlattığı Kurtuluş Savaşı hikayeleri ile uyuduğunu hatırlattı. 1970’li yıllarda komşularının kapısına, ‘CHP Ecevit’ yazdıklarını aktaran Kara, 1985 yılında Antalya Lisesi’nden mezun olduğunu belirtti. 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdiğini kaydeden Kara, "Fakülteye girdiğim andan itibaren dernek çalışmaları içinde yer aldım. O zaman daha CHP yoktu. Halkevleri vardı. Aktif mücadele içindeydik. Gençlik örgütleri ile bire bir bağlantılıydım. Okul bittikten sonra Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası yöneticiliği yaptım. 2002 yılında Aydın’da çalışıyordum. CHP’nin 1999 yılında baraj altında kalmasıyla oturup ağladık. 2002’de Aydın’da çok aktif çalıştık. Aydın’da CHP ilk defa birinci parti oldu" dedi.
 
"ONLARIN EVLADI OLARAK ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİM"
2007 yılında Denizli’de çalıştığını hatırlatan Kara, "Antalya’da o dönem milletvekili adaylığı başvuru yaptım. İyi de bir çalışma yaptık ama kısmet olmadı. 2011’de tayin yaptıramadan Antalya’ya geldim. iki yıl özel hastanede çalıştım. 2011’de tekrar CHP’den milletvekili aday adayı için başvuru yaptım. Antalya’da ve Manavgat’ta iki seçim ofisi açtık. Ciddi çalışmalar yürüttük. Yine kısmet olmadı. Buna rağmen halkımızla iletişimizi hiç kesmedik. Onların evladı olarak çalışmaya devam ettim. Emek ve demokrasi güçleriyle mücadeleye devam ettik. Antalya Lisesi ve Mezunları Vakfı Yönetim Kurulu üyesiyim, Antalya Tabipler Odası’ndan çağdaş hekimler olarak görevimiz var. Kamuda olduğumuz için partinin içinde çok aktif resmi görev alamadık. Ama bütün CHP’lilerle özdeşleşen bir yapımız var. 22 bin üyeye 5 yıldır, yılda en az 7 kez mesaj gönderdik. Biz buradayız dedik.Elimdeki telefonum 15 yıldır var. Ulaşmakta zorlanabilirler. Şarjı yetmiyor. Türkiye’nin her yerinden telefon geliyor. Benimle birlikte olduklarını ve hep birlikte iktidara yürüyeceklerini söylüyorlar. CHP’yi iktidara taşımaya kararlı bir kesim var. İktidara aç kamış hep CHP’liler hem de dışarısında kalan, ezilen, hor görülenlerden destek var" diye konuştu.
 
"DURUŞUMUZ HİÇ DEĞİŞTİRMEDİK"
Antalya’nın bir çok ilçesindeki ön seçim sonuçlarında birinci çıktığını kaydeden Kara, "Niyazi Nefi Kara, her kesimden oy alarak çıktı geldi. Bu bize şunu gösteriyor. Bir duruşumuz var. Bunu hiç değiştirmedik. Halktan yana, haktan yana, emekten yana ve insandan yana bir çizgimiz var. Bu çizgiyi hep sürdürdük. Sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
 
BÜTÜN ANTALYA'NIN; HALKIN DOKTORUYUZ"
Kamuoyunda "Niyazi Nefi Kara halkın doktorudur" şeklinde bir tabir kullanıldığını vurgulayan Kara, şunları kaydetti:
"Niyazi Nefi Kara bütün halkın doktoru. AKP’ye, MHP’ye, HDP’ye oy veren bir çok insanın doktoruyuz. Bütün Antalya’nın halkın doktoruyuz. Halkımızın derdi olduğu zamana 24 saat ulaşabildiği biriyiz. Eşi Hacer Kara,’ Çocukların için kalkmıyorsun, halk için kalkıyorsun’ derdi. Ön seçim olduğunda da dedi ki eşim, ‘Sen halkın evladısın, onlar için çalıştın’ dedi. Eşim ciddi bir çalışma yürüttü. Biz seçimi kadınlarımızla kazandık. Bütün toplantılarımızı yoğun olarak kadınlarla yaptık. Analarımızı, bacılarımızı, kızlarımızı bütün kardeşlerimizi toplantılarımızda istedik. İktidarı örgütleyecek yapı onlar. Bizim bu süreçteki yapımızı onlar örgütledi. Tahtacı, Alevilerin gönlünde olduk. Devrimcilerin, kurtuluşçuların, ülkücülerin demokratların listesinde olduk. Çünkü biz hepsine dokunan yapıyız. Biz halkın evladıyız. O nedenle ‘Halkın doktoru’ diyorlar. Irkı, dili, dini cinsi mezhebi olmadan herkesin derdine koşabildiğimiz kadar koşuyoruz. Bir fazla insanın yüzünü güldürmek gayemizdir. Bunu başaracağımıza inanıyoruz. Halka inen bir dönem yaşadık. Genel Başkanımıza teşekkür ediyoruz."
 
"HALK İRADESİNİ ORTAYA KOYDU"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da kendisini arayarak tebrik ettiğini dile getiren Kara, "CHP’nin Antalya’da tarihi rekorlarını kırarak Türkiye genelinde ciddi bir güçle iktidara geleceğine söz verdik Genel Başkanımıza. Çok mutlu oldular. Genel Başkanımız inandı 'İktidara yürüyoruz' dedi. Biz inandık. Halk inandı. Bunu başaracağımıza inanıyoruz. Görev yaptığım her yerde CHP birinci olacak. Halk, halkın iktidarına susamış. Bunu başaracağız. Millet iradesi diyen bir iktidar var. Oylama yaptırıyor, çuvala koyuyor, bu çıktı diyor. Çuval demokrasisi olmuyor. Halkın gerçekten kendini içinde hissettiği süreci yaşıyoruz. Halk iradesini ortaya koydu. Bu irade iktidara gelecek. İktidara gidiyoruz" diye konuştu. Sözlerini "Ön seçim olmasa ne olurdu onu bilemiyorum" şeklinde sürdüren Kara, şöyle devam etti:
"Orada farklı bir demokrasi işliyor. İki kez denedik başaramadık. Üçüncüde ne olurdu bilemiyorum. Bizim için olması gerek ön seçimdi. Ve kayıtlı üyelerin seçimi vardı. Bütün olanaklar sunuldu bizim seçimi kazanmamız için. Birebir bizim gibi halka dokunan, insana dokunan, aslında insanların bana dokunabildiği. Niyazi Nefi Kara herkesin dokunabildiği, hissedebildiği biridir. Ben diye bir şey yok, biziz. 96 tane donanımlı aday adayımız vardı. Hiçbirini rakip olarak görmedik. Yola çıkışımız buydu. Kardeşçe, dostça, arkadaşça, CHP’liler olarak bir dayanışma içinde demokrasi şöleni yaşadık. Eski CHP Genel Başkanımız Deniz Baykal vardı. Siyasetine en üstünde duayenemiz olan, siyaset Türkiye’de yönlendirmiş çok önemli görevlerde bulunmuş ve bulunmaya devam eden, hepimizin gönlünde olan, başımızın tacı olan birisi vardı seçimde. Olmalıydı da. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kontenjan Çetin Osman Budak, eski İl Başkanı Devrim Kök, avukat kardeşimiz Figen Çalıkuşu vardı. Eğitimciler vardı. İktidarın Antalya’da ayakları titriyor. Aday belirlemede zorlanacaklardır."
 
" BAYKAL'I DEVİREN İSİM SÖYLEMİNE KATILMIYORUM"
CHP’nin listesini yaptığını duyuran Kara, "Çok güçlü yetkin donanımlı, iktidara yürüyecek bir kadromuz var" dedi. Baykal’ı deviren isim söylemlerine katılmadığını ifade eden Kara, "Bu söylemlere katılmıyorum. Bizde öyle bir şey olmadı, olmayacaktır. Bizim öyle bir sürecimiz yok. Deniz Baykal ile benim ortak yönlerim var. Baykal da Antalyalı, ben de. Kemiklikte oturduk, Antalya Lisesi mezunuyuz. Öyle bir düşüncemiz olmadı.Seçim sürecinde karşılaştığımız zaman sevgimizi, saygımızı hiçbir zaman kaybetmedik. Onu gösterdik. Ve göstermeye devam edeceğiz. Bizim büyüğümüz. Birilerini devirmek gibi bir derdimiz yok. Bir devirme var, AK Parti’yi devireceğiz. Biz halkın iktidarını getireceğiz. Bizim kadromuz birbirine uzak kadro değil. İl başkanlığı belediye başkanlığı yapanlarımız var. Partimizde aktif görevlerde bulunanlar var. Birlikte mücadele etmiş bir kadro bu. Ara ara bazı sorunlar olabilir. Aile içinde bazen sıkıntılar olabiliyor. Hepsiyle diyaloğumuz iyi. Belki de bize verilen görev bu oldu. Kardeşçe büyüklerimizle bir araya gelip iktidara yürüyeceğiz. CHP’li bilinciyle hareket edeceğiz. İktidara yürüyecek kadromuz var. Başka türlü kaybedeceğimiz zamanımız yok" açıklamasını yaptı.
 
"HALKIN EVLADI OLARAK KALMAYA DEVAM EDECEĞİM"
Kara, "Niyazi Nefi Kara dün de, bugün de, yarın da halkın evladı olarak kalmaya devam edecek. Ağabey diyenlerin ağabeyi, oğlum diyenlerin oğlu, kardeşim diyenlerin kardeşiyim. Seçimler sırasında oy isterken 'Kendinize oy verin zaten listeden çıkarız' dedim ve nitekim öyle oldu" diye konuştu. CHP’nin Antalya’da rekor kırması için yola çıktıklarını dile getiren Kara, “Milletvekili sayısı olarak bugüne kadar olan sayıların rekorunu kıracağız. Çünkü yüzde 60 70’leri bulacağımızı düşünüyorum. CHP’yi iktidara taşımak hedefimiz. Ön seçim sonuçları bize bunu gösterdi. Başaracağız. Genel Başkanlarımız ön seçimlerden geldi. Güzel sonuçlar alıp mutlu olacağız” dedi.
 
GEZİ OLAYLARI SÜRECİ
Kara, Gezi Parkı olaylarında yaşadıklarını ise, "Gezi Parkı olayları sırasında görev başındaydık. Gezi olaylarında yaralanan çok sayıda gencimizi tedavi ettik. 30 gün boyunca sabahlara kadar yanlarında kalıp onları korumaya çalıştık. Gezi süreci bu ülkede bir şeyleri değiştirdi. Halktan korkulduğunu gösterdi" dedi.
 

Son Güncelleme: 01.04.2015 09:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81