Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kapıdağ´da büyük talan!

Kapıdağ´da büyük talan!

Kapıdağ Dayanışma Platformu Sözcüsü İsa Cem Sezer: ?Kapıdağ´da kesilen her ağaç, Erdek´in nefesini kesiyor?

Kapıdağ Dayanışma Platformu Sözcüsü İsa Cem Sezer, ?Kapıdağ´da büyük talan yaşanıyor? dedi.
Rüzgar enerji santrallerine karşı olmadıklarını, ancak bunun için Kapıdağ´ın doğal dengesinin bozulmasına yol açmaması gerektiğine dikkati çeken Sezer, şu değerlendirmede bulundu:
?Kapıdağ´da yaşananlar hepimizin sorunu. Burada yaptığımız inceleme gezisinde, en az iki futbol sahası büyüklüğünde orman alanının ortadan kaldırıldığını gördük. Çok geniş, adeta devasa yollar açılmış. Bu durum, Kapıdağ´da rüzgar enerji santrallerinin dışında, sanki başka bir iş için hazırlık yapılıyor gibi. Rüzgar enerji santralleri, tüketildiği yerlerde, tüketildiği kadar üretilmeli.?
Platformun, Atatürkçü Düşünce Derneği, Alevi Kültür Derneği, Bizim Çocuklar Doğa ve Kültür Derneği, Ocaklar´ı Güzelleştirme Derneği gibi bileşenleri bulunduğuna işaret eden Sezer, şunları söyledi: 

?Erdek Körfezi kıyısında kurulmak istenen ağır metal ve kimya tesislerine tepki göstermiştik. Şimdi de Kapıdağ talanı karşımızda öncelikle vatandaşlarımızda, bölgedeki kırsal mahallelerde farkındalık yaratmak istiyoruz. Zaten vatandaş da bunların farkında. Erdek, Kapıdağ´dan nefes alıyor. Şimdi, ağaçlarla birlikte Erdek´in nefesi kesilmek isteniyor. Önümüzdeki günlerde, bu konuda bir elem planı oluşturmak istiyoruz. Bu konuyu partiler ve siyaset üstü düşünüyoruz.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Kapıdağ büyük talan
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli