“Kapı Kapı Gezeceğiz”

İlim Yayma Cemiyeti Gerze İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konferansında konuşan Maviş, Anayasa değişikliğinin parti meselesi olmadığını vurguladı.

“Kapı Kapı Gezeceğiz”

Gerze İlim Yayma Cemiyeti önderliğinde Eğitim-Bir-Sen, Diyanet-Sen, Sağlık-Sen ve Gerze İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (GEİMDER) ile birlikte organize edilen, 24 Mart 2017 Cuma saat 20 30 da Gerze İlim Yayma Cemiyeti Konferans salonunda Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ tarafından sunulan “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi “konulu konferans gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'yi çok daha istikrarlı bir geleceğe taşıyacağını ifade eden Maviş, “16 Nisan ülkemizin geleceği için tarihi bir gündür. Bu coğrafyada tarihten günümüze kadar milletin değerlerine tahakküm eden bir vesayet oldu. Millet ne zaman ayağa kalksa bu vesayetle millete diz çöktürüldü. Önümüzdeki referandum sürecinde işte bu vesayet sistemi ortadan kalkacak. Bizler 16 Nisana kadar kapı kapı gezerek; 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuzlara karşı halkımızı evet demeye davet edeceğiz. Türkiye’nin tıkanmış parlamenter sistemle daha ileriye gidemeyeceği ortada. Halkın onayıyla yasalaşacak anayasa paketi, hızlı karar alma sürecini sağlayacak Cumhurbaşkanlığı sistemini getirerek, Türkiye’nin önünü açacak. Yönetimde kalıcı istikrarla birlikte koalisyon ihtimali ortadan kalkacak ve ülkemiz büyüme ve gelişme yolunda daha hızlı adımlar atacak" diye konuştu.













Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2017, 15:20

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER