Anlamlı bir isimle öğrencilerin hizmetine sunulan Z-Kütüphanesi, 17 Ocak Perşembe günü saat 11:00’da Kapaklı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle açıldı. Düzenlenen törene Kapaklı Kaymakamlığına vekaleten bakan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selahattin Abban, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, 26.Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Akın Yılmaz ve okul müdürleri katılım gösterdi.

‘’AMACIMIZ LİDER BİREYLERİN YETİŞTİĞİ KURUM OLMAKTIR’’

1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, açılış konuşmasını Kapaklı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Türk gerçekleştirdi. Türk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ‘’İlçemizin ilk Z-kütüphanesinin yapılmasında emeği geçen kişilere ve bizi kırmayıp buraya kadar gelen siz değerli misafirlerimize çok teşekkür ederim. Bizim kurum olarak amacımız; Vatanını seven, tarihini bilen, milli kültürüne sahip çıkan, teknolojiyi takip edip kullanabilen, bilimsel çalışmalara önem veren, doğayı ve çevreyi koruyan, sanatı ve sanatçıyı seven, spor yapan, evrensel barışa inanan, hukukun üstünlüğünü bilen, okumayı ve araştırmayı seven, eleştiriye açık, hem demokratik hem de hoşgörülü bireyler yetiştirmektir. Yani kısaca ‘Sunduğu eğitim ve öğretim kalitesiyle ülkemize ve dünyaya yön verebilecek lider bireylerin yetiştiği kurum olmaktır.’’

‘’TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN EĞİTİM KURUMLARI İÇERİSİNDE OLACAĞIZ’’

Ülkede nitelikli okullar arasında yer almak istediklerini ve bu amaçla çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Türk, ‘’Biliyorsunuz ki okulumuz Kapaklı’nın ilk Anadolu Lisesi’dir. Geçen yıl da ilk mezunlarımızı vermenin gururunu yaşadık. Okulumuz daha yeni olmasına rağmen bölgesinde kısa zamanda adından övgüyle bahsedilen bir okul olmuştur. Amacımız okulumuzun önce Tekirdağ’ın, sonra da Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları içerisinde olmasını sağlamaktır. Bunun için siz Kapaklı halkının da desteğiyle elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimize söz veriyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’KİTAP SAYIMIZI 5 BİN’E ÇIKARMAK İSTİYORUZ’’

Okul Müdürü Türk, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Öğrencilerimizi gelişen dünya şartlarına göre yetiştirmek amacında olmanın yanı sıra kültürel açıdan da doygun bir hale getirmemiz gerekiyor. Bu nedenle kitap dostu bir okul olmak gerektiğini düşünmekteyiz. Bu düşünce ışığında Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız yazışmalar neticesinde okulumuza Z-Kütüphane kazandıracak çalışmalara Ağutos – 2018 ayında başladık. Yaklaşık 5 aylık bir çalışma neticesinde Kapaklımızın ilk zenginleştirilmiş kütüphanesini okulumuza kazandırdık. Kütüphanemizin şu anda kitap sayısı istediğimiz seviyede değildir. Amacımız bir yıl içerisinde kitap sayımızı yaklaşık 2000 bin adetten en az 5000 adete çıkarmaktır. Buradan belirtmek isterim ki yardımda bulunmak isteyen kurum ve kişilerin desteklerini bekliyoruz.

HZ. ALİ’DEN ALINTI YAPTI

Kitapların eğitim ve öğretimdeki yerine de değinen Türk, ‘’Bizler okul olarak akademik bilginin doğru davranışlar sergileyen kişiler sayesinde toplum yararına kullanacağını düşünmekteyiz. Yani öğrencilerimizin ‘insanlık için yararlı işler yapan’ kişiler olması için çalışmaktayız. Bu nedenle öğrencilerimizin okuyan ve araştıran bireyler olmasını istemekteyiz. Okuyan bir okul olmak için böyle bir kütüphanenin olması gerektiğini düşündük ve bu düşüncemizi gerçekleştirdik. Okulumuza ve Kapaklımıza hayırlı olsun dileriz.’’ Dedi ve konuşmasınız Hz. Ali’nin şu sözleri ile tamamladı; ‘’Çocuklarınızın yarın söz sahibi olmasını istiyorsanız, daha bugünden onlara iyi kitaplar hediye edin.’’

‘’4 SINIF DAHA DONATACAĞIZ’’

Müdür Türk’ün konuşmalarının ardından Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz kürsüdeki yerini aldı. İlçede bu tür eğitim alanlarına ihtiyaç olduğunu belirten Müdür Danışmaz, ‘’Kapaklı’nın ilk Z-Kütüphanesi’ni açmanın gururunu yaşıyoruz. İlçemizde bu tür eğitim donatılarına çok ihtiyacımız var. İnşallah kısa sürede eksiklerimizi tamamlayacağız. Eğitim için el ele projesi kapsamında başlattığımız bu çalışmada şuana kadar 7 tane sınıf donattık, inşallah 4 sınıf daha donatarak bu projeyi sürdürmeyi düşünüyoruz.’’ dedi.

KÜTÜPHANEYİ GEZDİLER

Konuşmacılardan sonra protokol mensupları tarafından kütüphanenin kurdelesi kesildi. Ardından kütüphaneyi gezen katılımcılara, Okul Müdürü Mustafa Türk tarafından bilgilendirmelerde bulunuldu. Okul öğrencileri tarafından canlı müzik ile zenginleştirilen açılış töreni, katılımcılara yemek ikramında bulunulması ile son buldu.