SONGÜL KONAR

 Kantar, başlatılan kampanyanın yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için çok yararlı olduğunu belirtti.

“PROJE ÇOK GÜZEL”

Projenin çok faydalı olduğunu, ifade eden Kantar: “Belediyemiz kampanyayı bir proje haline getirdi. Projede 60 TL gıda paketi veya 60 tane ekmek var, bu projeyle 100 bin ekmek ve bin gıda paketi dağıtılacak. Belediye yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara bu kampanya ile çok katkıda bulundu. Proje çok güzel. Bilinçli vatandaşlarımız ihtiyaçlarını belediyenin 153 hattına bildiriyor ama bunu yapamayan vatandaşlarımız var, buna çare bulunması gerekir diye düşünüyorum. Bunu yapabilen vatandaşlar evlerinin adreslerini belirtip, ihtiyaç sahibi olduğunu söylüyor, erzak kolisi veya ekmek fişi ayağına götürülüyor. Ekmek fişinin geçerli olduğu 21 fırın tespit edilmiş. Ekmekler belirlenen fırınlardan alınacak ama erzak paketleri evlere teslim edilecek. Erzak kolisini götüren kişi, adresi bulamadığında koliyi mahallede muhtarlarına bırakacak. Bırakılan kolinin adrese teslimini bizler yapacağız. 153’ü arayıp bu işi yapacak kaç kişi var mahallemizde? 153 durmadan meşgul çalıyor. Bazı yardıma muhtaç vatandaşlar için aradım hep meşgul çalıyordu. Bu sorun başka bir yöntemle de çözülebilir. Sürekli bana soruyorlar, benim de yapacağım çok bir şey yok” dedi.

“UYGULANAN SOSYAL MESAFE KURALLARINA HERKES UYUYOR”

Koronavirüsü nedeniyle mahallede birçok kişinin kurallara uyduğunu ifade eden Kantar, sözlerine şöyle devam etti: “Uygulanan sosyal mesafe kurallarına herkes uyuyor. Ben muhtarlığı dezenfekte ettim, genel olarak işleri camdan hallediyorum. Çoklu gelen vatandaşları mesafeler konusunda uyarıyorum. Mahallede gezip vatandaşların kurallara uyup uymadığını kontrol ediyorum. Vatandaşlara sürekli uyarılarda bulunup sık sık ellerini yıkamaları gerektiğini hatırlatıyorum. Mahallede bazı bölgelerde kurallara uyulmadığı da oluyor tabii ki. Birçok vatandaşımız toplu olarak bir arada oturuyor.”

“BU PARA NE KADAR VE KİMLERE VERİLECEK?”

Nisan ayında kişi başına veya aile başına ödenmesi planlanan paraların ne durumda olduğunu merak eden Kantar, kendilerinin ilgililer tarafından bilgilendirilmesi gerektiğini hatırlatarak sözlerini şöyle sonlandırdı: “Mart ayının sonuna geldik, Nisan ayında kişi başı veya aile başına ödenmesi planlanan ödenek vardı. Bunun detaylarını merak ediyoruz. Bu para ne kadar ve kimlere verilecek? Valimiz, kaymakamlığımız, belediyemiz ve ilgili müdürlüklerimiz muhtarları bilgilendirmesi gerekmekte diye düşünüyoruz. Vatandaşlar bizlere soruyor, biz de pek bilgi sahibi değiliz.”