KANSERE GÜLÜMSE DERNEĞİ IĞDIR TEMCİLCİLİĞİ TANIŞMA ÇAYINDA BULUŞTU

Tarih : 2017-06-23 / Kategori : Genel Haber

KANSERE GÜLÜMSE DERNEĞİ IĞDIR TEMCİLCİLİĞİ TANIŞMA ÇAYINDA BULUŞTU

Kansere gülümse derneği Iğdır Temsilcisi Bilge Hatun OĞAN kanserli hasta ve yakınlarını Dernek çatısı altında buluşturdu.

 

         Iğdırda bulunan dernekler arasında kanserle ilgili tek dernek temsilciği olarak faaliyetlerine başladığını bildiren temsilci bu konuda duyulan ihtiyacı kısa zamanda kapatmak istediklerini bildirdi.
        Dernek hakkında bilgi veren OĞAN; Ankara da 2014 yılında kurulan derneğimiz çok kısa sürede Yurt içinde 25’in üzerinde ilde Yurt dışındaysa 5 ülkede           Temsilciliklerinin var olduğunu sosyal medya üzerinden 22 .000 üzerinde üyesi olduğu ve kendi sıralamasındaki dernekler arasında ilk sırada yer aldıklarını bildirdi. 
         Kurulma amaçlarının ise ülkemizde Kanserin tedavisi ve korunmanın sağlanması bu olgular için ülkemizdeki ve yurt dışındaki tıbbi yenilikler ile uygulamaları takip ederek bunlar hakkında halkımızın bilgilendirilmesi psikolojik destek sağlamak kansersiz yaşam mücadelesini yürütmek üyeler arası sosyal ilişkileri güçlendirmek amacı ile çalışma grupları oluşturmak tanışma ve moral toplantıları yapmak. Konser, tiyatro, sergi, spor vb… etkinliklerden yararlanılmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur dedi. Özelliklede Iğdır da git gide artan fazla sayıdaki kanserli hasta ve yakınlarının ihtiyaç duyduğu moral, motivasyon ve maneviyatlarını güçlendirmek amacıyla birçok alanda ve de çalışmada bundan sonrada var olacaklarını bildirdi. Temsilcilik olarak faaliyetlerimiz sırasında halkımızdan gönüllü olarak sonsuz yardım ilgi ve destek gördüklerini bu kişilerden bir olan Doktor Sayın Mehmet KUM’unda gecede kanserle ilgili bilgilendirme yapmak için aramızda olduğunu bildirdi. 
        -Doktor Mehmet KUM Sigarasız yaşamın,  Sağlıklı beslenmenin, Spor aktivitelerinin önemini ayrıca yaşamda Stresle mücadelenin ve erken teşhisin ne kadar önemli olduğu hakkındaki bir çok konu başlıklarında açıklamalarda bulundu Serviks kanseri için ASM lerde 30 yaşını aşan bayanların Smear testi yaptırabileceğini 40 yaş sonrası meme kanseri için KETEM’lerde momografi çekilebilineceği kolon kanseri için yine ASM lerde  Gaitada Gizli Kan testi yaptırabileceği  söyledi. 
       - Baro yönetim kurulu üyelerinden Sayın Dilek MURGUL hanımefendi Baro Yönetimi olarak her zaman Kanser hastalarına destek amaçlı yanlarında yer alacaklarını ve her türlü destekte bulunabiliceklerini aynı zamanda hukuki açıdan da ihtiyaç duyulursa danışmanlık yapabileceklerini bildirdi.
        - Eczacı/Yazar Sayın Sabahat KARAGÖZ hanımefendi naif sesiyle şiirlerini okuyarak kitaplarını kanserli hasta ve yakınlarına imzalayarak hediye etti. Bu tarz derneklerin faaliyetlerinin toplumda bir ihtiyaç olduğunu birlik ve beraberliğin sağlanmasında yardımcı olacağını o yüzden sık sık yinelenmesi gerektiğini söyledi. 
           Temsilci Sayın  Bilge Hatun OĞAN hanımefendi Toplantımız boyunca bizi kırmayarak aynı zamanda bu kadar genç yaşta sosyal sorumluluk projelerinde Gönüllü olarak katılım sağlayan güzel sanatlar da okuyan geleceğin müzisyenleri genç arkadaşlarımızdan Yan flüt de  Fatmanur KESER, Viyolonselde  Berna KARAKUŞ, Solist Gülfidan KOYUN’a  toplantımıza mekan ve de içecekleriyle sponsor olan  AYÇA park sahibi sayın Abbas GÖKÇE beye ve  imece usulü kendi aralarında yaptıkları pastalarıyla lezzet katan  bayanlarımıza  derneğimiz adına   sonsuz teşekkür ederken   görüldüğü gibi bu tarz toplandılar da halkımızın cok bilinçli olduğu ve yardımsever davranarak emek verdiklerini bu yüzdenden yardımcı olan ve katılım sağlayan herkese  derneğimiz adına ayrı ayrı sonsuz teşekkür ve minnettarlıklarını bildirdiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası