Her yıl ülkemizde ve ilimizde 4 Şubat Dünya Kanser Günü kapmasında, kanserde erken teşhise dikkat çekmek, halkın farkındalığını arttırmak ve bilgilendirmek amacıyla etkinlikler düzenlendi.

Bu nedenle Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kanser Birimi tarafından Mardin’de bulunan Sağlık Durağında stand açıldı. Sağlıklı Hayat Merkezi ve KETEM işbirliğiyle, üzerinde bilgilendirme notlarının bulunduğu portakallar vatandaşlara dağıtıldı. Ayrıca üst geçitlere pankart asılarak, bilgilendirici broşürler de dağıtıldı.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hidayet Bakaç ve Başkan Yardımcıları Dr. Mehmet Selim Ünverdi ve Ahmet Doğan ile standı ziyaret ederek vatandaşlara etkinlikle ilgili bilgi verdi.

Ayrıca şehir içi minibüs ve otobüslerde yolculara bilgilendirme yapılanırken, duraklarda standı ziyaret eden vatandaşlara üzerinde kanserle ilgili farkındalık yaratacak sözler içeren portakallar dağıtıldı.


 

Sağlık Bakanlığı tarafından Rahim Ağzı, Meme ve Bağırsak Kanseri taramaları yürütülmektedir. 2019 yılında ilimizde toplam 34.676 kişinin taraması ücretsiz olarak yapılmış olup hastalar tarama sonrası tanı amacıyla ilgili uzmanlara yönlendirilerek erken tanı konulması sağlanmıştır. 04 Şubat Dünya Kanser Günü kapsamında etkinlikler il ve ilçelerde devam edecektir.