Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Kandıra Otizm İçin Yürüdü!

Kandıra Zafer İlkokulu tarafından 02 Nisan Otizm Haftası nedeniyle farkındalık yürüyüşü düzenlendi

9 Nisan 2019 Saat: 10:41
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.135 kez okunmuştur

Kandıra Otizm İçin Yürüdü!
Kandıra Otizm İçin Yürüdü!

Zafer İlkokulu ve Kandıra Belediyesi tarafından 02 Nisan Haftası dolayısıyla Otizm Farkındalık Günü”nün amacı otizmli bireylerin toplumun bir parçası olduğu bir kez daha hatırlatmak ya da var olan farkındalığı arttırmak amacıyla yürüyüş ile başladı. Vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan yürüyüşe Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, kurum idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

MÜDÜR ÖZAYDIN, “HER BİRİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ”

Zafer İlkokulu bahçesinde öğrencilerin ve katılımcıların buluşması ile başlayan farkındalık yürüyüşü, Şehri Teras Kafe’de son buldu. Zafer İlkokulu Müdürü Faruk Özaydın programda yaptığı açıklamasında:“ Otizme Bir Seste Sen ol diyerek başlattığımız yürüyüş programının birinci günü yürüyüş programıydı. Unutmayalım ki her birimiz birer engelli adayıyız.  Ülkemizde 8 buçuk milyon engelli var, 500 bin otizm tanısı konulmuş ve bunların 150 bini 0-14 yaş arasında gençlerimiz. Bizler de hep birlikte destek olmak için bir aradayız.” İfadelerine  yer verdi.

BAŞKAN TURAN; “ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR”

Başkan Turan ise;” Çocuklarımızın yanında olduğumuzu hissettirmek, farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte yavrularımızın ve ailelerinin yanındayız. Onlar hayatın içindeler ve bizler de her zaman onlarla birlikteyiz.” dedi.

Programın ikinci günü Şehri Teras Kafedeki öğrencilerin yararına düzenlenecek kahvaltı programıyla devam edeceğini anlatan Özaydın ,”Tüm vatandaşlarımızı çocuklarımıza destek olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Belediye olarak özel eğitim sınıfı çocuklarımızın daima yanında olacaklarını vurguladıktan sonra öğrenciler ve aileleriyle yakından ilgilendi, onlarla sohbet etti.

İlçe merkezinden başlayan yürüyüş programı, Kandıra Belediyesi Şehri Teras Kafe’de yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

 

 

 

 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑