Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Kandıra-İzmit yolu ihalesi 2020’ye kaldı

İYİ Parti Kandıra Belediye Meclis Üyesi Mustafa Gebeş, Kandıra-İzmit duble yolu ihalesinin 2020 yılına ertelenmesine tepki gösterdi.

6 Aralık 2019 Saat: 21:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.585 kez okunmuştur

Kandıra-İzmit yolu ihalesi 2020’ye kaldı
Kandıra-İzmit yolu ihalesi 2020’ye kaldı

İYİ Parti Kandıra Belediye Meclis Üyesi Mustafa Gebeş, Aralık ayı oturumunun ardından Kandıra yoluyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gebeş, “Mecliste konuşulan her konu önemli ama hiç bir konu Kandıra duble yolu kadar önemli değil. Bu yolu yapmak ve yaptırmak bu meclisin ya da başkanın yetkileri içinde olmayabilir ama takip etmek, ısrarcı olmak, neticeyi ulaşıncaya kadar mücadele etmek belediye başkanının görevleri içinde olmalıdır. 31 Mart seçimlerinde biz köy köy dolaştık, bu konuyu anlattık ve söz verdik ancak seçmen tercihini bu şekilde kullandı, saygı duyuyoruz. İktidar temsilcilerinin kendi seçmenlerine saygı duymak adına bile yolun yapılması için gayret içinde olmaları gerekir” dedi.

HEM YOLUMUZ YAPILMIYOR HEM DE CEZA ÖDÜYORUZ

Kandıra-İzmit yolundaki trafik kontrollerine de dikkat çeken Gebeş, “Adı ölüm yoluna çıkmış bu yolda yolun yapılması konusunda tasarruf söz konusu olabilir mi? Ayrıca tasarruf gerekiyorsa bu tasarrufu gerektiren sebepleri Kandıralılar mı meydana getirmiştir? Bunlar yetmezmiş gibi trafik düzenlemesi adı altında kazaları önlemek için her 10 kilometrede bir jandarma ve trafik kontrolü var. Her gün İzmit'e gidip gelen Kandıralılar, 92 kilometre ile dahi cezaya maruz kalıyorlar. Hem yolumuz yapılmadığı gibi hem de bu cezaları ödemek zorunda kalıyoruz” diyerek sitemlerini dile getirdi.

ARTIK TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

STK’lara çağrıda bulunan Gebeş, “Bizim trafik yoğunluğumuzun 10'da 1'ine sahip olmasına rağmen Adapazarı-Kaynarca yolu duble yol yapıldı. Onların 10 katı yoğunluğuna sahip olmamıza rağmen neden bizim Kandıra yolumuz hala yapılmıyor? Neden sürekli erteleniyor? En son Sayın Milletvekilimiz İlyas Şeker verdiği beyanatta 2020 de ihale yapılacağından bahsediyor. Ancak Ağustos ayında Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın, 2 ay içerisinde bu yolun ihalesinin yapılacağını söylemişti. Bir ay önceki mecliste başkanımıza sorduğumda Aralık ayına kadar bu yolun ihalesinin yapılacağını söylemişti ama şu an aldığımız bilgilere göre 2020'ye ertelendiğini görüyoruz. Bu yolun artık ertelenmeye tahammülü kalmamıştır.

Buradan adı Kandıra ile başlayan tüm derneklere sesleniyorum. Kandıra yolunun bir an önce yapılması için destek vermek, yemek vermek veya plaket vermek kadar önemli değil mi? Bu konuda Kandıra derneklerini daha aktif olmaya davet ediyorum” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑