Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra Belediyesi Önünde Çöp Depolama Eylemi

Kandıra sınırları içinde yapılacağı gündeme gelen çöp tesisine karşı çıkan bir grup, Kandıra Belediyesi önüne gelip eylem yapmak istedi.

23 Ocak 2020 Saat: 09:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.639 kez okunmuştur

Kandıra Belediyesi Önünde Çöp Depolama Eylemi
Kandıra Belediyesi Önünde Çöp Depolama Eylemi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın çöp depolama tesislerinden birinin Kandıra Akçakese’ye yapılacağını açıklaması ile Kandıra’da tepkiyle karşılandı. O günden bugüne Pazar günü Sarıhocalar’da bir eylem gerçekleşti. Çarşamba günü ise sürpriz bir eylem daha düzenlendi. Yaklaşık 200 Kandıralı, Kandıra Belediyesi önünde toplanarak çöp depolama tesisinin Kandıra’ya yapılmasını protesto etti. Sloganlar atan grup adına belediye binası önünde Pirceler Mahalle Muhtarı Erol Sert bir basın açıklaması okudu.

NASIL BU KADAR RAHATSINIZ?

Muhtar Erol Sert, “Kandıramızda yapılma istenen çöp tesisie karşı bölge muhtarları ve halk olarak toplandık. Başkanımız Adnan Turan beyin bu konudaki sessizliği bizi endişelendirdiği gibi üzmektedir. Biz başkanımıza şu soruları soruyoruz. Kandıramızın yerlisi, hatta bölge köylüsü olarak siz bu durumda hoşnut musunuz? Tespit edilen bölgenin çevre köylerimiz için su kaynaklarımızın, doğadaki ekolojik dengemizin, tarım alanları ve dere yataklarımız için nasıl bir tehdit olacağının farkında mısınız? Kandıra şehir merkezine uzak olmasına rağmen sürekli gelişmekte olan bu bölgenin gözden çıkarılacağını görüyoruz. Yazık değil mi bölge insanına? Daha önce basın yoluyla paylaştığımız birçok endişelerimizin olduğunu biliyorsunuz. Bu sizi hiç mi rahatsız etmiyor? Nasıl bu kadar rahat olabilirsiniz?

DURUŞ GÖSTERMENİZ GEREKİYOR

Çöp depolama için daha önce düşünülen yerlerdeki ilçe başkanları, belediye başkanları, tüm siyasiler bölgeleri için bir duruş sergilerken sizlerden ve bölgemiz siyasilerinden bunu istemek bizlerin hakkı değil midir? İlçemiz belediye başkanına bunu anlatamazsak, Büyükşehir Belediye başkanına nasıl anlatabiliriz? Bu konudaki haklı mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Tüm kamuoyu bunu böyle bilsin” ifadelerine yer verdi.Polis çevrede güvenlik önlemleri alırken, grup içinden bazı isimlerle Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan görüşme yaptı. Bu görüşmenin ardından belediye önünde toplanan kalabalık sorunsuz bir şekilde dağıldı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑