Kandao, Ağır Çekim Teknolojisine Yeni Bir Soluk Getiriyor

22
2
1
1
0
Kandao, Ağır Çekim Teknolojisine Yeni Bir Soluk Getiriyor
Kandao, 30 FPS görüntüleri 300 FPS süper ağır çekime dönüştürmek için yapay zekâ teknolojisi kullanacak.

Çinli 360°/VR kamera ve yazılım şirketi Kandao, normal görüntüleri süper ağır çekime dönüştürebilen yeni 'AI Slow-Motion' isimli yapay zekâ teknolojisini duyurdu. Örneğin, bu yapay zekâ teknolojisi 30 FPS bir videoyu 300 FPS’de kaydedilmiş gibi gösterebilecek.

Bu teknolojide kullanılan yapay sinir ağları, gerçek kareler arasındaki ekstra kareleri tahmin edip doldurmak için kullanılır, bu da kaliteyi optimize ederken mevcut videolardan daha düzgün ve sinematik bir görüntü elde edilmesini sağlıyor.

Kandao bu teknolojiyi açıklamak için, “Yeni özelliği kullanarak kullanıcılar, çektikleri videoları 10x ağır çekime kadar yavaşlatabilecekler. Örnek olarak, özünde 8k çözünürlükte 30 FPS olarak kaydedilen 360 derece bir video, ağır çekime 8K çözünürlük ve 240 FPS ile adapte edilebiliyor” ifadelerini kullandı.

AI Slow-Motion teknolojisi ilk olarak Kandao’nun Obsidian ve QooCam 360°/VR kameralarında bulunacak ancak şirket, bu teknolojiyi gelecekteki kameralarına da dâhil edecek. Şimdilik, eğer Kandao marka bir kameraya sahipseniz, bu yeni özelliği QooCam Stuido’nun en son sürümünde ve gelmekte olan Kandao Studio v3.0 sürümünde bulabilirsiniz.

Kaynak : https://petapixel.com/2019/04/19/kandao-uses-ai-to-turn-30fps-footage-into-300fps-super-slow-mo/
22
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
2
1
1
0