Fenerbahçe, Alanyaspor karşısında adeta dağıldı. Alarm veren defans dörtlüsü Alanya hücumuna karşı koyamazken, Ersun Yanal birkaç gününü savunmayı düşünerek geçirecek

Alanya’da haftanın maçı... Bir tarafta lige üçte üç yaparak başlayan ev sahibi, diğer köşede geçen sezonki hayal kırıklığından sonra küllerinden doğan Fenerbahçe... Nefesler tutulmuş santra bekleniyor, son düdükten sonra kim liderlik koltuğunda oturacak merak ediliyor.

Malatya’da yaptıklarından sonra Akdeniz’in yolunu tutan Erol Bulut, memleketin şüphesiz en heyecan veren hocalarından. Ev sahibi cephesinde gözler Efecan- Fernandes- Bakasetas- Cisse dörtlüsünde olacak. Yeni transferlerden Yunan futbolcuyu saymazsanız, geçen sezon da bu trio skor yükünü çekiyordu. Takımın iskeletini koruduktan sonra biraz rot balans ayarı yapmak, bu coğrafyada pek gördüğümüz bir şey değil ya neyse...

Deplasman ekibiyse yepyeni kadrosuyla sahada. Sarı-lacivertliler cephesinde geçen sezondan ilk 11’de başlayan iki futbolcu Jailson ile Dirar dikkat çekiyor; onlar da başka mevkilerde görev yapıyor. Alanya’da kiralık oynadıktan sonra kendisine gelen Ozan Tufan, Emre Belözoğlu’nun yokluğunda bugün kaptan olarak sahada. Yenilerden Luis Gustavo bakalım arkadaşlarını uçurabilecek, Vedat Muriç parmak ısırtan formunu sürdürebilecek mi...

Tempoluydu ilk dakikalar. Topu hızlı dolaştıran Kanarya, rakibinin açığını arıyordu. 24’te sakatlanan Efecan’ın yerine Djalma Campos oyundaydı. Ev sahibi şüphesiz en büyük silahlarından birini kaybetmişti.

39’da Fenerbahçe öndeydi. Rodrigues’in pasını kuyumcu gibi işleyen Kruse, Tolga’ya ‘al da at’ demişti. Hemen akabinde de Alanyaspor tehlikeli gelmişti. İlk yarı tam bitti derken, tabela eşitleniyordu. Altay yine sektirmiş, Cisse bitirmişti.

46’da Jailson’un akıl almaz hatasını değerlendiren Cisse takımını öne geçiriyordu. Savunmada görev yapan orta saha oyuncusu, pasla çıkarken adeta dalga geçmişti.

60’ta Gustavo Kruse’nin kafasına topu adeta elle atıyor, Alman oyuncu iyi vuramıyordu. Hemen akabinde fark ikiydi! Fenerbahçe savunmasında bu sefer Ozan bireysel hata yapmış, pozisyona giren Fernandes Altay’ın bacaklarının arasından ağları bulmuştu.

Son çeyrekte Alper’le Ferdi’yi çimlere atan Ersun Yanal, Zanka’yla Deniz’i çıkarıyordu. Gustavo artık defansın göbeğindeydi. Kalan dakikalarda Fenerbahçe birkaç kez etkili gelebilirken, uzatmalarda Bakasetas’ın füzesi direkte patlayınca ev sahibi liderliğini sürdürmüştü.

Erol Bulut’u yürekten tebrik etmeli. Takımı üç perdelik opera gibiydi; skor berabereyken rakibe göz açtırmadılar, geriye düştüklerinde ileride basıp hemen sonuç aldılar, öne geçtiklerinde Kanarya’nın savunmasını parçaladılar. Fenerbahçe’ye gelince... Alarm veren defans dörtlüsü Alanya’da dağıldı. Yanal sanki birkaç gününü savunmayı düşünerek geçirecek!