Kanal İstanbul’u satın alacak hayali şirket MMM ile ilgili bilinmeyenler…

Kanal İstanbul’u satın alacak hayali şirket MMM ile ilgili bilinmeyenler…

Kanal İstanbul’u satın alacak hayali şirket ... Kanal İstanbul’u fonlamaya talip Money Maker Management şirketi ile ilgili dün çıkan haberlerin ardından bir araştırma yapan gazeteci Gülşah Karadağ, şirketle ilgili çarpıcı bilgilere ulaştığını yazdı.Karadağ yaptığı...

Kanal İstanbul’u fonlamaya talip Money Maker Management şirketi ile ilgili dün çıkan haberlerin ardından bir araştırma yapan gazeteci Gülşah Karadağ, şirketle ilgili çarpıcı bilgilere ulaştığını yazdı.

Karadağ yaptığı araştırmayı sosyal medya hesabından aynen şöyle aktardı:

"Malum, haber yazma işi artık sosyal medya mecralarından yürütülebiliyor. Sıra bende... Konumum Kanal İstanbul’u fonlamaya talip Money Maker Management şirketi ve Elif Rahvancı.

Önce bir not: MMM şirketiyle ilgili iki gündür bir dizi haber yapıldı Dünya’nın kontrol etmeden haber basması vahim hata. Bir dizi sitenin “bunlar kim” demeksizin haberi yayması, haberde bir sorun olduğunu anlayanların ise yarım yamalak iş yapması ise basının geldiği zavallı nokta.

Dünya gazetesi haberine göre ABDli DEV Money Maker Management (MMM), Kanal İstanbul için Türkiye’ye gelmişti. Haber imzalı özel haberdi, birinci sayfada bile yer aldı. Ve fakat internete önce konulup sonra geri çekildi. Gazete, imzalı özel haberini neden sildiğini açıklamadı bile...

Elif Rahvancı danışmanlığındaki MMM’in Türkiye’ye iddialı bir giriş yaptığı haberini gören bizler önce dedik ki, “Money Maker diye isim mi olur? Kumar sitesi mi fon şirketi mi bu?” Başladık araştırmaya...

Ortaya şunlar çıktı: -Şirketin sitesi dandik, hazır yazılım. -DEV şirketle ilgili dünya basınında hiç haber yok. -Kendi sitesinde bile şirket ABDli görünmüyor. Adresi Dubai. (Bu arada sitemin mobil arayüzü de yok) site:

Haberi yapan diğer arkadaşların gözünden kaçmış, sitenin içeriği ile de çokça eğlenmek mümkün. Zira ana sayfada kullandıkları İngilizce hem gramer ve kelime hataları ile doku, hem de iş dünyası jargonundan bir hayli uzak

Elif Rahvancı, 11 Nisan 2019’da Dünya Gazetesi’nden aynı muhabire verdiği röportajda, bu kez ODC şirketi danışmanı sıfatıyla ALBAYRAK ile birlikte ABD’ye gideceğini, ABD’ye yazılım satacağını söylüyor.

“Kim bu Elif Rahvancı” sorusundan önce ODC şirketine de bir bakalım. Rahvancı’nın “ünlü ABD’li” dediği şirket aslında yok! Daha doğrusu bu kısaltmayla var olan bir şirket NATO üyeliğiyle birlikte kurulmuş ABD-Türkiye arası savunma şirketi. Bir diğeri ise öğrenci değişim programı

Üçüncü bir ODC şirketi ise Rusya’da kurulu, konuyla hiç alakası yok.. Ünlü bir ODC firması yok yani... Nerede bu ODC derken Elif Rahvancı’nın linkedin’i ile karşılaştık. Profiline göre şirket adı ODC International, merkezi İsveç. Bu DEV şirketle ilgili de hiçbir haber yok

Linkedin demişken şunu da yazalım: Kumar sitesi adlarından ilham almış ABD’li DEV Money Maker Management şirketinin anlı şanlı CEO’su George Ghorayeb henüz ‘management’ kelimesini doğru yazamıyor. Asistanına çok kızması lazım!

Peki kim bu Elif Rahvancı? Başka nerede duyduk kendisini? 1- Adnan Oktar’ın FETÖ bağlantısını kurduğu iddia edilen biri kedicik iki kişi ile uzaktan akraba. Aynı soyadını taşıyorlar. İsmi o yüzden tanıdık.

2-Resmî hiçbir açıklama olmamakla birlikte Suriye borsasını kuran kişi. Yeni Şafak, Hürriyet ve 7’nin 2006 tarihli haberlerine göre Esad’ın eşinin İMKB’nin aynısını ülkesine istemesi üzerine yapılan görüşmelerde borsayı kurma işini alan kişi Elif Rahvancı.

3-Elif Rahvancı Nisan 2019’da VOA’ta verdiği röportajda, Türkiye hükümetinin ricası üzerine Suriye borsasını kurma işine giriştiğini anlatıyor.

4- Elif Rahvancı’yla ilgili haberlerin tamamı kendi beyanına dayalı. Haber yapan muhabirler başkaca araştırma yapmamış. Mesela gerçekten Albayrak’ın uçağında mıydı, bakanla ilişkisi ne, hükümet gerçekten borsa kurma görevini ona verdi mi? Ama haberlerde olmayan net bir bilgi var:

5- Elif Rahvancı SPK yasaklı. 22.06.2009 tarihli SPK kararı: “İzinsiz portföy yöneticiliği faaliyetinde bulunan.... Elif Rahvancı hakkında suç duyurusunda bulunulmasını ve işlem yapma yasağı getirilmesini kararlaştırdı.”

6-Dahası Rahvancı’ya suç duyurusu ve yasak getiren faaliyete konu şirket Baştürk Rahvancı Yatırım Dan Ltd Şti. Rahvancı bu yasaklı şirkette, Suriye Borsası’nda ortağız dediği Tolgay Baştürk ile ortak. (Bu arada Tolgay Baştürk diye birine ulaşamadım. Tanıyan varsa yardım etsin:)

Şimdi, durum acayip. SPK yasaklı bir kişi 14 yıldır şu veya bu vesileyle hükümetle ilişkili olduğunu söylüyor. -Özel istekle Suriye borsasını kuruyor -Olmayan bir şirketin adıyla bakanın gezisine katılıyor -Yine olmayan bir şirketle Kanal İstanbul’u fonlayacağını söylüyor.>>>

Elif Rahvancı’nın Bakan Albayrak ile bağlantısı var mı? Uçağa bindi mi? Kanal İstanbul için görüşme yapıldı mı? Daha önce Suriye Borsası işi kendisinden istendi mi? Eğer bunlar doğruysa, bu ilerin her biri için paravan bir şirket kurma amacı nedir?

Son olarak :)))))))) Twitter gazeteciliğinin de tashihi çok... Hele bir de otomatik düzeltme komplolu telefondan yazıyorsanız... Hatalar için afedersiniz."

"Kanal İstanbul’u satın alacak hayali şirket MMM ile ilgili bilinmeyenler…" haberi, 21 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Kanal İstanbul’u satın alacak hayali şirket MMM ile ilgili bilinmeyenler… haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kanal İstanbul’u satın alacak hayali şirket MMM ile ilgili bilinmeyenler… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  2. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  3. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  4. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  5. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  6. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  7. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  8. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  9. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  10. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  11. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  12. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  13. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  14. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  15. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  16. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  17. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  18. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  19. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  20. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
Haberleri