Kanal doğrulama kriterlerini değiştiren YouTube, bazı kanalların rozetlerini geri aldı

Dünyanın en büyük video platformu YouTube, kanallar için uygulayacağı yeni doğrulama kriterlerini açıkladı.
Kanal doğrulama kriterlerini değiştiren YouTube, bazı kanalların rozetlerini geri aldı

Dünyanın en büyük video platformu YouTube, kanallar için uygulayacağı yeni doğrulama kriterlerini açıkladı. Buna göre  yalnızca yeni Youtube kanallarının değil, eski Youtube kanallarının da denetleneceğini belirtelim. Bu da bazı YouTube kanallarının sahip olduğu doğrulama rozetlerinin geri alınabileceği anlamına geliyor. 

Yeni kriterlerden önce 100 binden fazla abonesi olan kanallar, doğrulama rozeti için yaptığı başvurulardan sonra çoğunlukla olumlu yanıt alıyordu. Ancak Youtube, yaptığı açıklamada kanalların sahip olduğu kullanıcı sayısının bundan sonra belirleyici olmayacağını, kanalın temsil ettiği kişiye veya sanatçıya ait olup olmadığını anlamak için bir dizi yeni faktöre başvurulacağını duyurdu. Yeni kriterler ise iki ayrı kategori olarak karşımıza çıkıyor.

Özgünlük: Kanal temsil ettiğini iddia ettiği gerçek yaratıcıya, sanatçıya, halka açık şahsa veya şirkete ait mi? Örneğin; "2016'nın en hit şarkıları" gibi videolardan oluşan bir kanala sahip biri doğrulama rozeti alamayacak.

Öncelik: Kanal tanınmış veya çok aranan bir yaratıcıyı, sanatçıyı, topluluğu veya şirketi temsil ediyor mu? YouTube dışında yaygın olarak tanınıyor ve çevrimiçi ortamda güçlü bir varlığa sahip mi? Diğer çok sayıda kanala çok benzer bir adı olan popüler bir kanal mı?

YouTube CEO'su Susan Wojcicki, video yaratıcılarından ve kullanıcılarından, doğrulama konusundaki yeni yaklaşımın neden olduğu hayal kırıklığı ve can sıkıntısı için özür dilediğini söyledi. Zira şirket kriterlere uyan bazı kanalların rozetlerini de geri aldı. Ancak Wojcicki, iyileştirmeler yapmaya çalışırken işareti kaçırdıklarını ve yakında daha fazla güncelleme yapacaklarını belirtti.

Youtube'un belirlediği bu kriterlere uymayan mevcut hesapların doğrulama rozetlerinin kaldırılacağı belirtiliyor. Bu doğrulama yöntemi için herhangi bir başvuru yapmak ise gerekmiyor. Youtube otomatik olarak kanalları kontrol ederek doğrulama rozeti için uygun olanlara tanımlama yapıyor. Rozeti alınan kanalların itiraz hakkı için son tarihin 17 Ekim olduğunu da hatırlatalım. Doğrulama rozetinin tasarımı da Ocak 2020 yılında değişecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.