KAN BAĞIŞI YAP KAN DOSTLARIMIZA KATIL

TÜMFED 2021 yılının ilk günlerinde “düzenli kan bağışı yap kan dostlarımıza katıl” sloganıyla anlamlı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Bahçelievler Kızılay  ve Çapa Kızılay Kan Merkezi’nın, katılımıyla Bahçelievler Meydanında gerçekleşti.

TÜMFED Başkanı Selami Aykut etkinlik kapsamında, 2020 yılında covid hastalığı  sürecinde ülkemizin zor durumlar yaşadığını belirterek şunları söyledi.  “Hastalıklardan dolayı Kızılay’da kan stoklarının azaldı. Bu kapsamda, Kızılay ve TÜMFED el ele verdi ve ‘kan verelim bir can kurtaralım’ adı altında kan stoklarımızın çoğalması gerektiğini ve insanlarımıza yardımcı olamamız gerektiğini düşünüyoruz.  Muhtar demokrasinin temel taşı olmakla birlikte, gönül esaslı hizmet vererek her daim yardım eden insandır. 2021 yılının ilk gününde kan bağışıyla birlikte fedakarlığını yaparak ülkemize örnek teşkil edecektir” dedi.

KAN BAĞIŞINA YOĞUN İLGİ

Sosyal sorumluluk projesine TÜMFED yönetim kurulu ve İstanbul’un 39 ilçe Mahalle muhtarlarının katılımıyla geçekleşti. Etkinlik kapsamında muhtarların ve vatandaşların  kan bağışına yoğun ilgi gösterdiğini belirten TÜMFED Başkanı Selamı Aykut, “İstanbul’da Tuzla’dan Silivri’ye kadar Fedarasyonumuzun her bir yönetim kurulu üyeleri saha ve fitre asistte Kızılayla birlikte  gece gündüz mücadele ettiler, kan kampanyasında adeta birliktelik gösterdiler. Bahçelievler Kızılayı’na, Çapa Kızılayı’na, Türk Kızılayı’na, tüm çalışma arkadaşlarına ve kan bağışına gelen vatandaşlarımıza ve tüm muhtarlamıza teşekkür ediyorum.

Bahçelievler Kızılay ilçe Başkanı Sadullah Hazal, haftasonu Bahçelievler medyanında gerçekleşen kan bağışı etkinliği için sunları bellirti. “TÜMFED Başkanımız Selami Aykut’a, Cumartesi ve Pazar günü bütün muhtarları harekete geçirerek kan bağışımıza vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Şuan ihtibariyle 200 üniteyi geçmiş durumda. Bir kan 3 kişiye fayda olduğunu hesaplarsak 600 kişiden fazla insana kan vermiş olacak. Çaba gösteren bütün dostlarımıza, arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Değerli muhtarlarmızın İstanbul’un her köşesinden gelip bize destek verdiler. Hepsinden Allah razı olsun. Nice kan bağışlarında tekrar tekrar buluşmak üzere” diyerek etkinliğin önemine vurgu yaptı.

KENT YAŞAM/ ELİZAN ALTUNUFAĞI

Editör: Haber Merkezi