Kamu Personelleri

Kamuya Yeni Kadro: Sivil Toplum Uzman Yardımcılığı

Derneklerin gelişimini sağlayacak gerekli yasal ve idari düzenlemeler 2017 yılında yapılacak. Bu şekilde sivil toplumun gelişmesine katkı sağlamak hedefleniyor. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Dernekler Dairesi Başkanlığı, genel müdürlüğe dönüştürülüyor. Yeni kadro belirleme çalışması yapılacağı ve ilk olarak da sivil toplum uzman yardımcılığı kadrosu oluşturulacağı ifade edildi. İşte İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama:

Açıklama: Hem merkez hem de taşra teşkilatı bulunan Dernekler Dairesi Başkanlığının iş ve işlemleri gereği ve yapmış olduğu faaliyetlerin önemi gereği büyümesi ve birçok sivil toplum kuruluşlarının da bünyesine katılması ile genel müdürlük haline gelmesi artık bir zorunluluk halini almıştır. Bu sayede Başkanlığımız ve dolayısıyla da Bakanlığımız hizmetleri daha süratli, kaliteli, etkili ve verimli bir şekilde yerine getirilebilecektir. Gelişmiş tüm Dünya ülkelerinde olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarının tek bir çatı altında toplanması, teşkilat yapısının yeniden düzenlenerek Dernekler Dairesi Başkanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatının STK’lara daha profesyonel hizmet verebilecek bir yapıya kavuşturulması artık kaçınılmaz bir hal almıştır. Bu yapılanma ile fiziki koşullar, personel kadro durumu gibi birçok önemli konuda ihtiyaçlar ön plana çıkacak ve birçok etkinlikleri de beraberinde getirecektir. Kadro çalışmaları gerçekleştirilirken ilk aşamada Sivil Toplum Uzman Yardımcıları kadrosunun oluşturulması planlanmaktadır. Bunların yanında mevcut personelin de hizmet kalitesini artırmak amacıyla birçok hizmet içi eğitimler de gerçekleştirilecektir. Tüm bunların yanında kaliteli hizmet sunumuna devam edebilmek için mevzuat  güncellemeleri çalışmalarına devam edilecektir.

Kamupersoneli.net- ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Bir Yorum