Kamu Personelleri

Kamudan İhraç Edilen 94 Bin Kişinin Yerine Personel Alınacak Mı?

OHAL’le birlikte çıkarılan ilk KHK 23 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştı. Kararnamenin 4.maddesinin son bölümünde kamu görevi sona erdirilen personel kadar atama yapılabileceği ifade edilmiştir.

KHK’deki İlgili Madde

“(4) Bu madde kapsamında kamu görevi sona erdirilen personele ait kadro ve pozisyonlara, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve diğer mevzuattaki kısıtlamalara tabi olmaksızın Bakanlar Kurulunca belirlenecek sayıda kadro ve pozisyon için atama yapılabilir.”

KHK’ye Göre Kurumların Bütçe Dışı Atama İzinleri Var

2017 yılı bütçesine göre 4 bin öğretim elemanı ve 5 bin memur kadrosu olmak üzere toplamda 9 bin personel atama öngörülmektedir. Bunun dışında öğretmen, sağlıkçı, polis alımlarıyla birlikte 60 bin atama planlamaktadır. Bütçe dışında KHK düzenlemesi nedeniyle Bakanlar Kurulu’ndan izin çıkması halinde FETÖ kapsamında atılan personel kadar kurumların yeni personel alma hakkı vardır. Ancak özellikle vurgulamak istiyoruz ki atama için Bakanlar Kurulu’ndan onay çıkması gerekmektedir.

94 Bin Kişi Kamudan İhraç Edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU : “FETÖ’den toplam 125 bin 485 kamu çalışanı işlem görmüş. Bunun 18 bin 331’i göreve iade edilmiş, 94 bin 867’si ihraç edilmiş, 30 bin 618’i de şu anda açıkta.” şeklinde açıklama yapmıştı.

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi:  Bakanlar Kurulu’ndan atama onayı çıkarsa kurumların FETÖ’den attıkları personel kadar yeni personel alma hakları vardır. Elbette her kuruma atılan personel kadar atama izni verilmeyecektir ama acil ihtiyacı olan kurumlara Bakanlar Kurulu’nun belirlediği sayıda izinler verilebilecektir.

 

Bir Yorum

  1. La babo hökümet neydiyi bele ülke mi yönetilir insanlar hep kutuplasti evet diyen hayirciyi hayir dyen evetciyi zopalar oluyu sag sol bitti sincikte evet hayir çıktı vay babo vay Rabbim huzur vere millete

  2. Artık alınsın lütfen elimizde kpss puanı ile öyle kala kaldık :(

  3. o maddeye göre alınması lazım ama son yapılan atamada verilen kadroları gördük. hükümetten sözleşmeli veya hizmet alımı ile ihtiyacı karşılama durumumuz da olur açıklamaları yapıldı. khknın o maddesi ile bu yapılan açıklama çelişiyor. bizler merkezi atama istiyoruz, taşeron olursa yine torpil işleyecek. 2010'da hakkımız yendi bu sefer yine aynısı olmaz umarım.

  4. Bu kadar insani attilar iclerinde hic mi masum yok.10yillik 20 yillik memurun once hakkini versinler sonra kimi atayacaklarsa atasinlar

  5. Allah vicdan ve merhamet versin devlet buyuklerimize bukadar insani yerde birakmasinlar

  6. çok fazla mağduriyet var, insanlar sırf sendikaya üye diye yani yasal hakkını kullanmış diye işten atılmış. kimisi dönmüş, çoğu açıkta. bu uygulamaların hak ile hukuk ile ilgisi yok. yöneticiler ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim.