Kamu Personelleri

Kamu Denetçiliği Kurumundan (KDK) Flaş Atama Kararı!

İşe alındığı bildirilen ancak iş başı yapamayan gencin yardımına Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) yetişti… KDK’ya başvuru yapan ve 10 aydır işe başlamayı bekleyen genç iş başı yaptı.

KDK tarafından yapılan açıklamalarda ise Elazığ’da KDK’ya başvuru yaptığı belirtilen gencin 2018 yılı Temmuz ayında Makine Kimya Endüstrisinin (MKE) Barutsan Fabrikasına kimya teknisyeni olarak ataması yapıldığı bildirildi.

Başvuru sonucunda ise Makine Kimya Endüstrisinin (MKE) kendisine güvenlik soruşturmasından sonra iş  başı yapabileceği bilgisi verildi.. Ancak aradan 10 ay kadar bir süre geçmesine rağmen güvenlik soruşturması sonuçlandırılmadığı gerekçe gösterildi ve iş başı yapamadı.

Genç daha sonra Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvuru yaptı ve güvenlik soruşturmasının sonucunu ve hem de iş başı yapmak istediğini talep etti.

KDK UZMANLARI ATAMA KARARINI VERDİ

KDK uzmanları gencin başvurusunu inceledi ve MKE’den aldıkları bilgiler ile belgeleri inceledi.

Buna göre başvuru sahibine ait güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlandığı açıklandı ancak diğer adayların soruşturmalarının devam ettiği nedeniyle iş başı sürecinin uzadığı anlaşıldı.

KDK uzmanları daha sonra MKE ile görüştü ve genç iş başı yaptı.