Kamu bankaları 1 milyar dolar üzerinde satış gerçekleştirdi

Bir süredir yükselişte olan ABD doları YSK'nın İstanbul seçimini iptal etme kararından sonra 6. 26 TL seviyelerini gördü. Reuters ajansı seviyeyi aşağı çekmek amacıyla kamu bankalarının dün gece 1 milyar doların üzerinde satış yaptığını yazdı.

Reuters'a bilgi veren kaynaklar Ziraat Bankası başta olmak üzere kamu bankaları aracılığıyla piyasalarda dün ve gece yarısından sonra 1 milyar dolardan fazla döviz satış gerçekleştirildiğini söyledi.    

Dolar/TL, dün 6.2460 seviyesini test ettikten sonra TCMB'nin adımlarının da desteğiyle gece saatlerinde yönünü aşağı çevirmeye başladı. TSİ 0400 itibarıyla illikit piyasalarda kuvvetlenen kurdaki düşüş eğilimi yaklaşık 20-25 dakika içinde dolar/TL'yi 6.16'dan 6.0515'e kadar düşürdü. Kur TSİ 1048'de 6.1250 seviyesinde işlem görüyordu. 

Reuters'a konuşan üst düzey bir kaynak, "Ziraat Bankası başta olmak üzere kamu bankaları aracılığıyla piyasalarda dün ve gece yarısından sonra 1 milyar dolardan fazla satış gerçekleştirildi. Bu kanalla kurdaki artış durdurularak kurun bir miktar geri gelmesi hedeflendi" dedi. 
    

Kategoriler

Güncel