Yozgat Kızılay Kan Merkezi Doktoru Selçuk Cansız, herkesin de bildiği gibi kanın üretiminin olmadığını, sadece insandan temin edilebildiğini belirterek, ''Acil değil, sürekli ihtiyaç olan kan bağışı kampanyasına devam ediyoruz. Merkezimizde bağış aldığımız gibi ilçelere, beldelere de gezici ekiplerimizle giderek kan bağışı alıyoruz'' dedi.
Yozgat il genelinde geçen yıl 12 bin civarında vatandaşın bağışta bulunduğunu belirten Dr. Cansız, bu yılın ilk 6 aylık döneminde kan bağışında bulunanların sayısının 6 bin 600 kişi olduğunu ifade etti. Cansız, geçtiğimiz yapılan kan bağışı ile Yozgat'ın günlük kan bağışı ortalamasının yüzde 69 olduğunu, bunun Türkiye ortalaması olan yüzde 40'ın çok üzerinde olduğunu anlattı. Yozgat'ta son olarak Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kenan Şerefli ve sendika üyeleri kan bağışında bulundu. 
KÖK HÜCRE

Yozgat Kızılay Kan Merkezi Doktoru Selçuk Cansız, kemik iliği bağışları için gerekli olan örneklerinde merkezde alındığını söyledi. Cansız, ''Kemik iliği bağışında bulunmak isteyenlerin örneklerini merkezimizde alıyoruz. Bu örnekler Ankara'daki Kök Hücre Merkezi'ne gönderiliyor. Eşleşme olması halinde kemik iliği bağışı gerçekleştiriliyor'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim