Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bazı oyuncular vardır, çok özeldir, golcü değildir, ama yaptıkları işlerle adeta gizli kahramandırlar.
Örnek Beşiktaş’ın asist kralı Rachid Ghezzal... Karnesi pekiyi, 18 maçta bir gol 11 asist.. İstatistikler söylüyor, biz değil.
Kartal’ın zirve uçuşunda golcüler kadar, onun katkısı büyüktür. Artı Ghezzal ile Rosier her maçta müthiş uyum içindeler, o kanadı harika kullanıyorlar. Valla, her ikisinin de bonservisi el yakıyor, keşke kalıcı olabilseler!
****
Zirve yarışı kora-kor, biliyoruz. Yarışın ortakları Galatasaray ve Fenerbahçe’nin puan kayıpları, Beşiktaş’a avantaj oldu kuşkusuz.Gaziantep’in puan cetvelindeki yeri malum, iyi kadrosu var, iyi top oynuyorlar. Gelin görün ki, teknik direktör handikapı yaşıyorlar! Sumudica gitti, Ricardo Sa Pinto geldi, ne değişti!  Portekizli kenarda dur- durak bilmiyor, her şeye limon oluyor! Bırak kardeşim ortamı germeyi, enerjini takımının futboluna harca! Beşiktaş bildiğimiz gibi... Oyuna kontrollü, sakin ve ayağa paslarla başlarken, ilk dakikalarda, rakibin kilidini açma adına zorlandı.
Ne var ki, 15.dakikada, adrese teslim paslarıyla öne çıkan Ghezzal, Aboubakar’la topu buluşturdu, golcü futbolcu önce kalecinin üzerinden aşırdı, son boş kaleye meşin yuvarlağı gönderdi, kilidi açan çilingir oldu.
Bu oyunda tek skorla galibiyetler, sıkıntılıdır, her risk vardır, yani ikinci golü bulamazsanız psikolojik olarak baskı altında kalırsınız! Ki, Beşiktaş, ikinci yarıda bu tabloyu yaşadı! Kartal, bu yarıda aradı, ama boşluk bulamadı, savunmayı aşamazken, rakibine de ciddi bir pozisyon da vermedi.
***
Konuk takımın risk alması, baskısını artırması, kuşkusuz Kartal’ın ofansif baskısına el freni çektirdi!
Ve günün golcüsü Aboubakar 73’te olası puan kaybına set çeken isim oldu. Asist mi? Bu kez Larin’den geldi, Aboubakar savunmadan sıyrıldı, topu kalecinin uzanamayacağı köşeye gönderdi. Aboubakar’a kızalım mı, övelim mi, biz de şaşırdık! Hat -trick fırsatını elinin tersiyle itti, olsun her güzelin bir kusuru oluyor!
Beşiktaş’ta Welinton, her geçen gün üstüne koyuyor, özellikle fiziğini harika kullanıyor. G.Antep karşısında da kritik pozisyonlara set çekti.
Ahhh Ersin ahh, Dicko, top ayağından uzaklaştı, bırak gitsin, kaldı ki savunmadan iki kişi kalede yerini almış! Dicko, düzgün bir vuruşla penaltıyı gole çevirdi. Nitekim, konuk takım 90 artı 2’de beraberliğe çok yaklaştı, Felipe, çaprazdan sert vurdu, top üst direkten geri döndü.
Evet, ikinci yarının sonlarında Felipe’nin penaltı golüyle Kartal, bunalıma girdi. Ancak Aboubakar suskunluğunu bozdu, iki gol attı, maçın adamı olurken, Kartal, zirve yarışında bir adım öne geçti.