"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kamerun'da koronavirüs nedeniyle ateşkes ilan edildi

27 Mart 2020, Cuma 16:06
Afrika ülkesi Kamerun'daki Anglofon ayrılıkçı grup, salgın nedeniyle silah bıraktı. Hükümetin ülkenin batısındaki okul ve mahkemelere İngilizce bilmeyen hakim ve öğretmen atamasıyla patlak veren silahlı isyanda, şimdiye kadar en az 3 bin insan öldü.

Kamerun'un Anglofon (İngilizce konuşulan) Güney-Batı ve Kuzey-Batı bölgelerinde faaliyet gösteren ayrılıkçı bir grubun, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle tek taraflı ateşkes ilan ettiği bildirildi.

Ulusal basındaki haberlere göre, Güney Kamerun Savunma Kuvvetleri (SOCADEF) adlı grubun lideri Ebenezer Akwanga tarafından yapılan açıklamada, SOCADEF'in uluslararası insani hukuk uyarınca Anglofon bölgelerde ateşkesi desteklemeye hazır olduğu belirtildi.

Grubun, Anglofon bölgelerde uluslararası gözlemcilerin ve insani yardım kuruluşu çalışanlarının güvenliğini ve serbest dolaşımını sağlayacağı kaydedilen açıklamada, Devlet Başkanı Paul Biya ve Kamerun ordusu da Birleşmiş Milletlerin (BM) ateşkes çağrısına uymaya davet edildi.

İyi niyet göstergesi olarak ateşkesin pazar günü yürürlüğe sokulacağı aktarılan açıklamada, "Ateşkesin doğru şekilde uygulanması için Kamerunlu yetkililerle görüşmeye hazırız." ifadesi kullanıldı.

Diğer yandan, bölgede faaliyet gösteren en büyük ayrılıkçı grup Ambazonya Savunma Güçleri'nden henüz bir ateşkes açıklaması gelmedi.

Ülkede toplam 88 Covid-19 vakası görüldü.

Okunma Sayısı: 1440
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı