Kalp kalbe karşıdır

Kalp kalbe karşıdır

08 Ekim 2017 Pazar 20:08
Kalp kalbe karşıdır
Belediyesi’nin Alanya’da hizmete sunduğu 1500 kişi kapasiteli aşevinin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Tek tek Alanya’mızın, Antalyamızın hayalleri gerçekleşiyor. Zamanında Alanya’ya hizmet gelir mi diyenler, gelip bu hizmetleri görsünler. Alanya’mıza her şey feda olsun” dedi. 
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da hizmete sunduğu 1500 kişi kapasiteli aşevinin resmi açılışı törenle yapıldı. Açılışa, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Alanya Hizmet Birimi Koordinatörü Hüseyin Güney, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda Alanyalı katıldı. 
YÜCEL TEŞEKKÜR ETTİ
Açılışta ilk konuşmayı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel gerçekleştirdi. Başkan Yücel, yapılan hizmetten dolayı başta Menderes Türel olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti. 
800 EVE SICAK YEMEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, söz verdiği üzere Alanya’ya her ay bir açılış ya da temel atma töreni için geldiklerini belirterek, “Alanya’mıza çok önemli hizmetler kazandıracağız demiştim şükürler olsun mahcup olmadık. Alanya sadece Türkiye’nin değil dünyanın göz bebeği şehir. Alt yapısı ile üst yapısı ile önemli hizmetlere tanıklık ediyor. Alanya’nın çağdaş belediyelerle yarıştığını görmek bu şehrin evladı olarak bana onur veriyor. İşte bugün de aşevi açılışı için bir aradayız. Şu anda Alanya’da 150 eve sıcak yemek gönderiyoruz. Bu tesisimiz ile bu 800 rakamına çıkacak. Sadece Alanya değil Gazipaşa’da ihtiyacı olan vatandaşlarımıza bir tas çorba ve yemek göndereceğiz. İnancımız gereği bizde ‘komşusu aç yatan bizden değildir.’ Biz bunun gereğini yerine getiriyoruz” diye konuştu. 
YAŞLI BAKIM EVİ TÜRKİYE’DE İLK OLACAK
Antalya’da sosyal belediyelik anlamında farklı anlayış ortaya koyduklarını anlatan Türel şunları aktardı: “Antalya genelinde 10 bin 662 aileye sosyal kart desteği veriyoruz. Alanya’da 934 çocuğumuza eğitim desteği sağlıyoruz. Hasta yatağından tutun acil durumlardan nakit desteğine kadar sosyal belediyecilik örneğini vermeye çalışıyoruz. Sağ elin verdiğini sol el görmeden yapmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal desteklerde geçmişle hayal edilemeyen noktalara geldik. Daha da arttırıyoruz. Açta açıkta kimseyi bırakmamaya çalışıyoruz. Engelli hizmetlerimizden, Cumhurbaşkanımızın elinden ödül aldığımız Alzheimer Mavi Ev projesine kadar birçok farklı kesime hitap ediyoruz. Türkiye’de belki ilk olacak yaşlı bakım merkezini bir ay içinde hizmete açacağız, teşrifi devam ediyor. Şimdi yatalak dediğimiz hasta, bakıma muhtaç vatandaşımızı imkanı yoksa yaşlı bakım evimize alacağız ve orada onun yaşamının kalan günlerini en güzle şekilde geçirmesi için sosyal belediyecilik anlayışı ortaya koyacağız. Huzurevimizde yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz. Bu projeler örmek projeler.”
İFTİHAR EDİLECEK DURUMDAYIZ
Başkan Türel şöyle devam etti: “Her zaman her yerde aşevi hizmetimizden cenaze hizmetlerine kadar hemşerilerimizin yanındayız. Cenazesi olan ailelerimize yemek servisi yapıyoruz bunu da yaygınlaştıracağız. Kimse kendisini yalnız hissetmesin. Herkes devletine, belediyesine güvensin. Yardımlaşma, dayanışma bizim dinimizin ahlakımızı gereğidir. Dünyanın öbür ucunda işte Myanmar’da muhtaç insan varsa onlarla ekmeğimizi paylaşmak insanlık vazifemiz. Somali’de varsa ekmeğimizi paylaşmak vazifemiz. Çok şükür devletimiz milletimize kol kanat gerecek güce kavuşmuştur. Artık iftihar edilecek bir durumdayız.”
‘EN GÜÇLÜ DÖNEMİMİZİ YAŞIYORUZ’
“Tarihiminiz en kuvvetli dönemlerinden birini yaşıyoruz” diyen Türel, “Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanımız diğer yandan Başbakanımız, Bakanlarımız ülke içinde ve ülke dışında adım atmadık, gitmedik yer bırakmıyorlar” ifadesini kullandı. 
‘GELSİNLER NASIL HİZMET GİDİYORMUŞ GÖRSÜNLER’
4 yıl önce seçim kampanyası döneminde, rakip adaylardan birinin “Antalya’dan Alanya’ya hizmet mi gidermiş” dediğini hatırlatan Başkan Menderes Türel, “Çalışırsan gider.  Yan gelip yatmakla belediyecilik olmaz demiştik. Antalya’dan Alanya’ya nasıl hizmet giden diyenler gelsinler nasıl hizmet geliyormuş görsünler, iyi idrak etsinler. 3 senedir neredeyse hizmet gitmeyen köy bırakmadık. Köylere tarlaya su götürüyoruz, yol götürüyoruz” dedi.
‘HAYALLERİMİZ GERÇEKLEŞİYOR’
Alanya Belediyesi’nin Yumlu tepesine çöp taşımayla ilgili sıkıntısı olduğunu söyleyen Türel, şunları kaydetti: “Şimdi o dertten kurtuluyoruz. Şimdi Alanya’ çöpünden elektrik elde eden bir noktaya geliyor. Yurt dışında çöp altındır. Şimdi Alanya’mız o hale geliyor. Buradaki tesis bugüne kadar yapılanların en çağdaşı, en moderni olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşleri değerli hanımefendi bir “Sıfır Atık” kampanyası başlattı. Artık çöpümüzü doğaya bırakmıyoruz. Çöpümüzü tamamen sıfırlıyoruz, öğütüyoruz. O çöpü öğütüyorken elektrik elde ediyoruz. Ülke ekonomisinde katkı sağlıyoruz. Ve işte bütün izinleri bitti. Kamu izinlerini aldık müteahhit firmaya yer teslimini yaptık, birkaç hafta sonra geleceğiz, temelini hep birlikte atacağız. Artık Alanya’mız çöpünden elektrik elde eden bir noktaya geldi. Hamdolsun şimdi hayallerimiz gerçekleşiyor.”
‘ALANYAMIZA FEDA OLSUN’
‘Antalya’dan Alanya’ya hizmet mi gelirmiş diyenler işte gelsinler bunları görsünler’ diyerek sözlerini sürdüren Başkan Türel, “Sayın Cumhurbaşkanımız sıkça söylediği, ‘bazılarının gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor, dilleri var söylemiyor’ sözleri sıkça kulaklarımda çınlıyor. Varsın olsun bizim Alanya’mıza feda olsun. Onlar duymasınlar, görmesinler. Biz bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. İnanın bu projeleri bazen Büyükşehir mi yapıyor, ASAT mı yapıyor, bizim götürdüğümüz bile bilinmiyor. Bu hizmetler iş birliği ile oluyor. Bu hizmetler gönül birliği ile oluyor. Geçmişte Antalya’da kamu kurumlarıyla iş birliği denildiğinde ‘ben Antalya Belediye Başkanıyım ayaklarına niye gidecekmişim onlar gelsinler bana destek olsunlar’ diyenler vardı. Büyüklük Allah’a mahsustur. Ben Antalya’mızın Alanya’mıza hizmet için kimin kapısında yatmam gerekiyorsa yatarım. Yeter ki o hizmeti buraya getirelim, o hizmetler böyle geliyor” ifadelerini kullandı. 
ÇEVRE YOLLARI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Alanya’nın tarihindeki ilk katlı köprülü kavşakların kendi belediye başkanlığı döneminde nasip olduğunu belirten Başkan Türel şunları söyledi: “Antalya da ilk kez katlı köprülü kavşaklarla benim ilk dönemimde tanıştı. Ve şimdi yeni çevre yolları çalışmalarını Alanya’mız geliştiriyoruz. Artık Kargıcak çevreyolu değil onun da ötesi Yeşilöz’e kadar 16 km’lik ikinci etabın çalışmalarını tamamlamak üzereyiz proje olarak. Alanya’mızdaki kavşakların projelerini Büyükşehir Belediyesi olarak biz gerçekleştirdik. Karayollarımız uygulamasını yaptı. Şimdi aynısını Kargıcak etabında yaptık, Karayollarına teslim ettik. Şimdi 2. Etap Yeşilöz’e kadar. Onun da projeleri bu sene sonuna kadar bitecek.”
MEMLEKETE ÇİVİ ÇAKAN HERKESİ SIRTIMIZDA TAŞIRIZ
Başkan Türel sözlerini şöyle sürdürdü: “ Proje deyip geçmeyin. Bir 2. Etap çevreyolu projesi Alanya’da yaklaşık 1.5 milyon liraya yakın bir bütçeyle çıkıyor. Neredeyse bir köprülü kavşak bedeli. Dolayısıyla bunlar el ele vermek suretiyle gerçekleşiyor derken bunu ifade etmeye çalışıyorum. Bir işe başlamak bitirmenin yarısıdır. Biz bu projelerimizi takdim ediyoruz. Başta Sayın Valimizin büyük destekleri ama tabi ki hükümetimizin, bakanlarımızın, dışişleri bakanımızın destekleri ile bu projeler ortaya çıkıyor. Ve Alanyalıların hizmetine giriyor. Ama birileri de bakıyoruz, o projeyi şu yaptı, o projeyi bu yaptı. Kimin yaptığı önemli değil. Bunu kaç defa söyledim. Biz bu memlekete çivi çakan herkesi sırtımızda taşırız. Önemli olan yapılması. Bu hizmetler neden bugüne kadar yapılmıyordu acaba? Bu tartışmaları yapanlara onu sormamız lazım. Çünkü uyumlu beraberlik bu hizmetleri ortaya çıkartıyor. Alanya’mızdaki bu uyumlu hizmet dönemi, Antalya’mızdaki yerel bürokrasi, Antalya bürokrasisi, başta Sayın Valimiz ve bakanlarımızın desteği yerel yönetimlerde bizim gayretlerimiz bunları ortaya çıkartıyor. O yüzden ben bu hizmetlerde emeği geçen herkese gönülden teşekkürlerimi arz ediyorum.” 
ANTALYA’NIN YARINI, BUGÜNDEN İYİ OLACAK’
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, artık belediyeciliğin sadece altyapıyı, üst yapıyı yapmak olmadığını belirterek, “Artık belediyelerimiz her türlü sosyal projeyle ihtiyacı olan kesimlere destek veriyor. Bir taraftan bakıyorsunuz yaşlılar, engelliler, kadınlar, çocuklar, gençler ve tabi ki yoksullarla ve ihtiyaç sahipleri ile ilgili hem ilçe belediyelerimizin hem Büyükşehir Belediyemizin yürüttüğü çok önemli, çok güzel projeler var. İşte onlardan bir tanesi de aşevi projesi. Antalya merkezde de var. Artık bu hizmeti ilçelere, taşradaki en büyük ilçemiz olan Alanya’da da açmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Yapılan hizmetlerden de görüyoruz, Antalyamızın yarını bugünden iyi olacak.” dedi.  
BAKAN ÇAVUŞOĞLU TELEFONLA BAĞLANDI
Yapılan açılış töreninde tatlı bir tesadüf de yaşandı. Protokol üyeleri kurdele kesimi için sahneye geldiği sırada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in cep telefonu çaldı. Tam konuşma yapacağı sırada gelen telefona bakmak zorunda olduğunu söyleyen Türel'i arayan ise AK Parti'nin Afyon kampında olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan başkası değildi. Alanya halkına selamlarını ileten bakan Çavuşoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ve ekibine teşekkür ediyorum, gerçekten anlamlı bir açılış gerçekleştiriyor. Alanya’ya yönelik hizmetlerin sayısı ve kalitesi artıyor. Önümüzdeki süreçte hastane yanında yapacağı konuk evi de sadece bölgemize değil başka şehirlerden gelecek hastaların yakınlarına da hizmet edecektir. Daha sonraki bazı yatırımların temel atma törenlerine de inşallah birlikte katılacağız. Yeni açılan aşevinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. Vali Münir Karaloğlu ve Başkan Türel, diğer protokol üyeleri ile birlikte kurdele kesiminin ardından aşevini gezdi ve Alanyalılara aşure ikramında bulundu.
Son Güncelleme: 08.10.2017 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81