Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, eğitimin önemine dikkat çeken Başkan Genç, çocukların yarınların değeri olduğunu belirtti. Başkan Genç, kalkınmanın temel unsurunun eğitim olduğunu dile getirdi.

CANİK'TE EĞİTİM ALTYAPISI TAMAM

Eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Canik'te eğitim alt yapısı sorununu çözdük. Eğitim yuvası sayısını 7'den 27'ye çıkardık. Bunların ötesinde çocuk ve gençlerimiz için onları daha donanımlı bireyler haline getirecek eğitim, kültür, sanat ve spor yatırımları yaptık" dedi.

GELECEK EĞİTİMDEN GEÇER

Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye'nin yolunun eğitimden geçtiğine işaret eden Başkan Genç, 'Milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şart eğitimdir. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Çocuklarımızdan isteğimiz, başarılı, bilgili, donanımlı bireyler olarak yetişmeleri. Bu vesileyle tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin yeni eğitim–öğretim yılını en içten dileklerimle kutlar, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl dilerim" ifadelerini kullandı.