Kalkavan 1 Karaman 2 Sörloth 3…

Bu kadarı hesapta olmayan sakatlıklarla muhatap olan Trabzonspor, ligde puanı olmayan Gençlerbirliği karşısına yine de "Ne olursa olsun, galip gelir" hesabı ve hedefi ile çıktı.
Çıktı çıkmasına da, "tribündeki hesap, sahadakine uymadı!"
Bir numara Abdulkadir Ömür'ün sakatlığında, iki numaralardan Ekuban ile üçüncü kategorideki Yusuf da buna eklenince, sezon başında eldeki malzeme bolluğunda tercih yapma sıkıntısına düşeceğini hesap eden Ünal Karaman, bir anda yokluk ile karşı karşıya kaldı.
Yokluklar içinde de "ehveni şer" olan Obi Mikel ile Avdijaj'ı Gençlerbirliği karşısında sahaya sürüp, Hüseyin Türkmen'ini de "Getafe maçında daha dinlenmiş oynasın" hesabı ile Fernandes'le yer değiştirdi. Değiştirdi değiştirmesine de, "bir iş nasıl başlar ise öyle gider" hesabı ile bu oyuncu da sakatlar kervanına eklendi. Yani ikinci sınıf tercihlerde azaldı, sıkıntılar daha da arttı.
Yine kağıt üzerinde, "Trabzonspor, Gençlerbirliği'ni rahatlıkla yener" hesabı yazılı idi.
Ancak öyle olmadı. Gençlerbirliği tahmin edilenin üzerinde iyi oynadı.
Buna, yararlandığı hatalar da eklenince, Trabzon Akyazı'da sezonun ilk puanını aldı.
3'ünü de alabilirdi. Onu da kaleci Uğurcan izin vermedi.

***

Gelelim Trabzonspor'a 2 puan kaybettiren hatalara.
Bunların 1 tanesini hakem Mete Kalkavan yaptı.
2 tanesini teknik direktör Ünal Karaman.
Zincire 3 tane de santrafor Sörloth ekledi.
Mete Kalkavan tek hatayla 84'üncü dakikada Sturridge'ye yapılan bariz faulü vermeyerek Gençlerbirliği'nin ikinci golünün yolunu açtı.
Ünal Karaman ilk olarak Obi Mikel'in giderek azalan gücünden doğan açığı kapatmak için Doğan'ı sahaya sürmedi. İkincisinde de Sörloth'un pervasızca pozisyon harcadığını göre göre Sturridge'yi geç oyuna aldı.
Sörloth'a gelince; o kadar ağır ve beceriksiz davrandı ki, çok rahat girdiği pozisyonlardan en az 3 tanesini harcayarak takımının galibiyetini engelledi.

***

Ancak, daha Süper Lig'in 4'üncü haftasındayız. Bunlar telafi edilebilecek puan kayıpları. Tabiiki telafi edebilecek futbolcularınız var ise!
Aha dün de sakatlar ordusuna Fernandes eklendi. Bundan sonra başkaları da eklenebilir.
Çünkü, Süper Lig'deki kıran kırana mücadelenin dışında Avrupa Kupası var. Bir süre sonra Türkiye Kupası da..
Sakatlarda kısa sürede iyileşip dönemeyeceklerine göre! Trabzonspor'u zor günler bekliyor. "Tıpkı geçen sezon olduğu gibi" diyeceğim ama, geride bırakılan sezonda, "yokluk içinden çıkan varlıkları" oluşturan gençleri hatırlıyorum da, "İnşallah bu sezonda aynısı olur. Fıratcan gelir. Salih gelir. Ahmet gelir. Avdijaj gelir" diyorum.
Zaten başka çare de kalmadı ki?

 

Yazarın Diğer Yazıları