Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ın bu noktadaki sihirli dokunuşu sonrası kızlarımız için eğitim ve öğretimde kalite artarken, diğer yandan da şehir merkezide kalan okulun kaldırılmasıyla kent nefes almış olacak.

Yaz aylarında özellikle köylerde kız öğrencilerimizi eğitime kazandırmak için çaba harcayan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okul birleşimi sonrası cıvıl cıvıl bir eğitim merkezi haline geldi.

KALİTELİ EĞİTİM

Şuan 503 öğrencisi bulunan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Çocuk Gelişimi Bölümü, Yiyecek İçecek Bölümü, Grafik ve Fotoğrafçılık Bölümü, Adalet Bölümü, Hasta ve Yaşlı Bakım Bölümü, Bilişim Teknolojileri Bölümü, Gıda Teknolojileri Bölümü, Saç ve Güzellik Bakımı Bölümü, Kuyumculuk Teknolojileri Bölümü, Giyim, Üretim Teknolojileri Bölümü ile eğitim veriyor. Kız öğrencilere 58 öğretmen, 6 idareci, 7 personel, 2 memur kadrosu hizmet veriyor.

HEDEF BELİRLENDİ

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, özellikle Yiyecek ve İçecek Bölümündeki atılımıyla marka haline gelirken Yozgat’a gelen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere çok sayıda Bakan, kente gelen çok sayıda siyasetçi ve sanatçı ağırlayarak adından söz ettirdi. Yine yöresel lezzetlerimiz arabaşı, desti kebabını ise Türkiye’ye duyuran okul olarak ta göze çarptı. Okul birleşimi sonrası hedef belirleyen Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni bölümlerde de öğrencilerimizin hedeflerine yürümesinde önemli adımlar atmayı planlıyor.

VALİ YURTNAÇ’IN PAYI BÜYÜK

İki okulu birleşme kararının alınmasında en büyük pay sahibi Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç oldu. Konuyla ilgili bizzat mesai harcayan Vali Yurtnaç’ın aldığı karar kız öğrencilerimizin tek çatı altında daha iyi eğitim almasına vesile oldu. Ayrıca bu hamle ile artık şehir merkezinde kalan Meslek Liselerinin kaldırılmasıyla şehrinde nefes alması sağlanacak.

Editör: TE Bilişim