Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Karakaşlar Grup Genel Müdürü Yıldırım Orkun Bayındır ve Karakaşlar Grup Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Karakaş’ı ziyaret etti.
Özellikle istihdam odaklı bir yaklaşımla Hitit Üniversitesi’ni şekillendirmek istediklerini ve bu çerçevede Üniversite’nin önemli yol kat ettiğini ifade eden Rektör Alkan, “iş başı eğitimi” konsepti çerçevesinde de öğrencilerin eğitim alması gerektiğini söyledi.
Prof. Dr. Alkan, “Bu öğrenciler bizim çocuklarımız. Bu çocuklarımıza sanayicilerimizin sahip çıkması, kalifiye elemanların yetiştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle öğrencilerin altyapılarını kuvvetlendirmek adına iş başı eğitime önem vermeliyiz. Öğrenci odaklı bir yönetim anlayışı ile öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim alabilmesi için gayret ediyoruz ” dedi.
Hitit Üniversitesi’ndeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve Üniversite’nin hayata geçirdiği projelerden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Karakaşlar Grup Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Karakaş ise; Hitit Üniversitesi ile kurumsal olarak iş birliğine açık olduklarını, bu kapsamda başta otomotiv sektörü olmak üzere şirket bünyesinde bulunan diğer alanlarda da iş birliği yapabileceklerini belirtti.
Karakaş ayrıca; şirketleri bünyesinde değişik iş kollarında yarı zamanlı çalışma imkânı sağlayabileceklerini ifade ederek, Hitit Üniversitesi ile her türlü iş birliğine hazır olduklarını söyledi.
(Hitit Üniversitesi)

Editör: TE Bilisim