Samsunspor sezonun üçüncü maçını deplasmanda Başkent Akademi Futbol Kulübü ile oynadı. Aslında Samsunspor için maçın kiminle ya da nerede olduğunun önemi yoktu. Çünkü hedef şampiyonluk yolunda puan kaybetmemekti.

İkide iki yaparak Ankara deplasmanına giden Samsunspor'da teknik patron İrfan Buz bu maça beklenen ilk 11'den 2 oyuncuyu değiştirerek başladı. Aslında taraftarın ve spor kamuoyunun beklediği bir değişikliklerdi ama İrfan Hoca'nın Atabey ve Samet Asatekin'e bu maçta da şans vereceğini düşünüyordum. Kısacası formsuz olan Atabey Çiçek ve Samet Asatekin kulübeye çekilirken Ahmethan Köse ve Bahattin Köse ilk 11'de maça başladı. Ayrıca kırmızı kart cezalısı olduğu için geçen hafta yerini Enes İslam'a bırakan Caner Arıca'da ilk 11'de başladı. Diğer kart cezalısı Ferhat Çulcuoğlu ise formayı Samed Hakan Kılıç'a kaptırdı.

Bu maçtan önce oynadığı 2 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik alan rakip BAK Spor ise birkaç oyuncusu hariç 21- 22 yaşında oyunculardan oluşan bir ilk 11 ile maça başladı.

Maça gelecek olursak 15.dakikada Samsunspor atak oynamaya çalıştığı anlarda savunmanın arkasına atılan top ile 1-0 geriye düştü. 18.dakikada Gökhan Alsan ile eşitliği yakalarken 45.dakikada Bahattin ile öne geçerek soyunma odasına 2-1 önde gitti.

İkinci yarıya daha istekli başlayan Samsunspor 50.dakikadan sonra oyundaki üstünlüğü rakibine verdi. 62.dakikada Yalçın'ın düşerek kaybettiği top sonunda rakip penaltı kazandı ve eşitliği sağladı. Bu dakikadan sonra rakibin biri direkten dönen top olmak üzere yakaladığı gol pozisyonları olurken ilk 2 maçta kalesinde gol görmeye iki takımın bu maçta gol orucu bozuldu ve karşılaşma 2-2 sona erdi. 2 gol attığımız deplasman maçında savunma hataları 2 puanı götürdü.

Samsunspor'un ilk 2 maçtaki rakiplerine BAK Spor daha çok pozisyon buldu. Samsunspor sürekli geri oynayarak topun kalesine yakın tuttu ve bu pozisyonların birinde de rakip penaltı kazandı. Bu maçın ardından İrfan hocanın sürekli hücum değil savunma çalışmalarına da ağırlık vereceğini hatta oynayan oyuncularda dahi değişiklik yapacağını düşünüyorum.
Taraftarımız kendisine ayrılan bölümde takımı 90 dakika destekledi. Bu maçta alkışı onlar hak ediyor. Oyuncuların ve teknik ekibinde bir an önce ayağının yere basması ve bu ligin gerçeklerinin göz ardı edilmemesi gerekir.
Kalın Sağlıcakla…