1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaleiçi Mahallesi sakinleri tedirgin
Kaleiçi Mahallesi sakinleri tedirgin

Kaleiçi Mahallesi sakinleri tedirgin

Kars’ın en eski mahallerinden birisi olan Kaleiçi Mahallesi Suriyeli göçmenlerin mekanı olurken, terk edilmiş harabe evlerde, mahalle sakinlerini korkutuyor.

A+A-

Tarihi Yapıyı Korumu projesi kapsamında bir kısmı boşaltılan mahalle de bir çok harabe ev bulunuyor. Tescilli binaların yanında bulunan boş evleri ise Suriyeli göçmenler mesken tuttu.

Kaleiçi Mahallesi Muhtarı Şeref Emekçi, mahallede bulunan üç dört tane tescilli bina nedeniyle vatandaşların evlerini yenileyemediği gibi mahallenin bir bölümünün de boşaltılmasıyla birlikte hayalet bir kasaba gibi göründüğü söyledi.

Muhtar Şeref Emekçi, Kaleiçi Mahallesi’nin sit alanı ilan edilmesinin ardından her hangi bir yapılaşma olmadığını ve her geçen gün mahallenin boşaldığını belirtti.

Son günlerde mahalleye Suriye göçmenlerin yerleştiğini ifade eden Emekçi, özellikle geceleri mahalle de dışarı çıkamadıklarını söyledi.

Yetkililerden mahallenin sorunlarını çözmesini isteyen muhtar Şeref Emekçi, “Kaleiçi mahallesinin sit alanı ilan edilmesinin ardından mahallede her hangi bir yapılaşma olmadı. İnsanlar evlerini yenileyemediği için kapılarına kilit vurarak başka bir mahalleye taşındılar. Hangi tarafa başınızı çevirseniz ya bir harabe ya da kapısı kilitli bir ev görüyorsunuz. Çoluk çocuğumuz korkularından dışarı bile çıkamıyorlar. Bütün bunlar yetmezmiş gibi sarhoşlar, baliciler, tinerciler ve Suriyeli göçmenler ellerinde bıçaklarla mahalle aralarında volta atıyorlar. Buradan yetkililere sesleniyoruz, lütfen gereğini yapsınlar bu mahallede yaşayan vatandaşların huzuru ve güvenliği kalmadı” dedi.

Yaklaşık 45 yıldır Kaleiçi Mahallesi’nde yaşadığını, doğup büyüdüğü mahallenin geldiği noktanın çok üzücü olduğunu ifade eden mahalle sakini Selçuk Taş, yaşadıkları sıkıntıları emniyet güçlerine defalarca söylemelerine rağmen olumlu bir sonuç alamadıklarını ve karşılarında bir muhatap bulamadıklarını ileri sürdü.

Taş, özellikle akşam saatlerinde balici ve tinerciler yüzünden çocuklarını bakkala bile gönderemediklerini, Suriyeli göçmenlerin de boş buldukları ev veya arsalara yerleştiklerini, kadınların dilencilik yaptığını ve erkeklerinin ise çadır kurarak akşam saatlerine kadar mahallede kaldıklarını dile getirdi.

Kaleiçi Mahallesi’nin sorunlarının biran evvel çözülmesini isteyen Taş, özellikle mahalle de bulunan parkın akşamları kimliği belirsiz kişilerce işgal edildiğini, korkularından dışarı dahi çıkmadıklarını sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.