Kakava ateşi bu yıl da yanacak

Kakava ateşi bu yıl da yanacak
Her yıl binlerce turisti ağırlayan baharın habercisi Kakava-Hıdırellez Şenlikleri’nin yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu konuya açıklık getirdi. Covid-19 salgını nedeniyle Kakava-Hıdırellez...

Her yıl binlerce turisti ağırlayan baharın habercisi Kakava-Hıdırellez Şenlikleri’nin yapılıp yapılmayacağı merak konusuydu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu konuya açıklık getirdi. Covid-19 salgını nedeniyle Kakava-Hıdırellez Şenlikleri yapılmayacak ama Kakava ateşi bu yıl da sağlık, barış ve kardeşlik için yanacak. Başkan Gürkan, Kakava Ateşi’ni Romanları temsil edecek bir kişiyle birlikte yakacaklarını söyledi.

Canlı yayında soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Gürkan, koronavirüs salgınının 5 Mayıs'ta bitmiş olmayacağını belirterek, “Salgın bitmediği gibi önlemler de bitmiş olmayacak ama Kakava 1400 yıldır devam eden çok önemli bir gelenek. Biz bando ve ciğer  festivalimizi erteledik, bu durumda Kakava’yı da geçtiğimiz yıllardaki gibi coşkuyla kutlayamayacağız. Ama ben buradan bütün vatandaşlarıma, özellikle Roman vatandaşlarıma şunu söylemek istiyorum; 5 Mayıs günü, altını çizerek söylüyorum, gelenekselliği kaybetmemek için sembolik olarak bütün vatandaşlarımız adına Sarayiçi'ne gideceğim, her yıl olduğu gibi Kakava ateşini yakacağım. Bütün Edirneliler adına ama tek başıma. Belki sosyal mesafeyi koruyarak bir Roman vatandaşımızla birlikte Kakava ateşini beraber yakarız. Bu yıl böyle olacak. Önemli olan sağlıktır. Sağlığın yerine hiçbir şeyin geçmemesi lazım ama geleneklerin de yaşatılması lazım. O yüzden bu yıl yine 5 Mayıs’ta Kakava ateşini Sarayiçi’nde bütün Romanları temsilen bir Roman vatandaşımızla birlikte ikimiz beraber yakarak geleneğimizi sürdürmüş olacağız." diye konuştu.