HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 15 Ocak 2018, Pazartesi 09:14 tarihinde eklendi. 1144 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kahveci Esnafı Başkan Kıvılcım’la devam dedi

Lüleburgaz Kahveciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu, 13 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’da Prof. Necdet Tekin Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Kahveci Esnafı Başkan Kıvılcım’la devam dedi

Genel Kurul Toplantısına AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti İlçe Başkanı Tanzer Koç, MHP İlçe Başkanı Akın Çetinbaş, İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, Kırklareli Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ali Fuat Şeker, Berberler Odası Başkanı Yüksel Akın, Lokantacılar Odası Başkanı Nihat Yaman, Demirciler Odası Başkanı Bekir Kasapoğlu, Terziler Odası Başkanı Ahmet Kurnaz ve çok sayıda kahveci esnafı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Genel Kurul’da Divan Başkanı Ali Fuat Şeker, Başkan Vekili Lokantacılar Odası Başkanı Nihat Yaman, Kâtip Üyeliğe Tuncay Güven, Ayşe Noğratlı ve Oğuz Serdar Gümüş seçildi.

Divanın oy birliği ile oluşturulmasının ardından yönetim ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporları okundu. Başkan Nazif Kıvılcım “11 Ocak 2014 tarihinde yapılan odamızın olağan genel kurul toplantısında sizlerin kıymetli oyları ile 4 yıllık süre için Yönetim Kurulu üyeliklerine seçilmiştik. 4 yıl boyunca Yönetim Kurulu ile toplantılar yaptık ve üyelerimizi mağdur etmedik. Esnaf ve sanatkârlarımızın haklarını korumak ve haksız rekabeti ortadan kaldırmak için denetimler yaptık. Kayıtsız işyerleri hakkında gerekli işlemleri yapıp üst makam ve mercilere bildirdik. Çay ve kahve fiyatlarını belirlemek için fiyat belirleme komisyonuna müracaat ettik ve üyelerimiz mağdur etmemeye çalıştık. 17 Aralık 2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle Gıda İşletmelerine Kayıt ve Onay alma zorunluluğu getirildi ve biz de Oda olarak üyelerimizi bilgilendirip işletme kayıtlarını yaptırmalarında yardımcı olduk. Ramazan ayı boyunca ilçe merkezi, beldelerimiz ve köylerimizdeki kahvehane ve internet cafelerinin sahura kadar açık bulunmaları için gerekli izinleri aldık. Yine daha önceki yıllarda olduğu gibi SGK işlemleri ile ilgili her türlü evrak, belge ve hizmetler odamız bürosunda hazırlanarak esnaflarımıza yardımcı olunmuştur. Dönemimiz içerisinde 284 üyenin odamıza kaydı yapılmış olup, 287 üyemizin de odadan kaydı silinmiştir. Yıllık üye aidatlarımızın çoğunluğu tahsil edilmiştir. Basit Usul muhasebe geliri ve diğer gelirlerimize ait yapılan tahsilatlar zamanında ilgili banka hesaplarına yatırılmış, harcamalarımıza ait ödemeler, yine ilgili banka hesabından çekilerek ilgililere zamanında ödemeleri yapılmıştır. Ödemelerimize ait fatura ve diğer belgeler ilgili dosyalarında muntazam saklanmaktadır. Odamız çalışanlarının aylık ücretleri ve diğer sosyal hakları enflasyon oranında arttırılmış ve zamanında ödenmiştir. 01 Ocak 1999 tarihinden itibaren uygulamaya konulan Basit Usule tabi esnaf ve sanatkârlarımızın muhasebe işlemleri Odamız bünyesinde ve mali müşavir denetiminde yürütülerek Üyelerimizin daha ekonomik ve kaliteli hizmetten faydalanması sağlanmıştır. 5 Temmuz 2013 tarihli 28698 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliğine göre üyelerimizin hijyen kursuna gitmesi için Çıraklık Eğitimi Okulu ile odamız tarafından protokol yapılmış ve üyelerimizin hijyen eğitimi almasını sağladık. Değerli üyelerimiz kahvecilik mesleği tarihin derinliklerinden gelen, insanlarımızın oturup istirahat ve sohbet etme gibi topluma karşı önemli fonksiyonları olan toplumumuzda itibar edilen yerler olarak bu güne kadar değerini gelmesinde rol alan sız değerli üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Seçime mevcut Başkan Nazif Kıvılcım’ın başkanlığında oluşturulan tek liste ile gidildi. Başkan Kıvılcım’ın listesinde şu isimler yer aldı;
Yönetim Kurulu Asil Üyeler; Tahir Kaval, Remzi Bayın, Murat Kırkıl, Necmi Aktaş, Engin Semerci ve Mehmet Acar
Denetim Kurulu Asil Üyeler; Dinçer Sarıboğa, Halil Avcu ve Sezgin Yeşildağ’dan oluştu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek