Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 40 saatte söndürüldü! Kahreden bilanço!

        Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı kırsal İmamköy Mahallesi yakınlarında, 3 Ağustos Pazartesi günü saat 15.30 sıralarında zeytin ve incir ağaçlarının bulunduğu dağlık alanda yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye 5 helikopter, 1 uçak, 21 arazöz, 3 dozer, 2 su ihmal aracı ile 85 kişilik personel sevk edildi. Söndürme çalışmalarına Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri de destek verdi.

        ALEVLER TEKRAR YAYILDI

        DHA'da yer alan habere göre dün alevler kontrol altına alınmak üzereyken, rüzgar nedeniyle tekrar yayıldı. Alevlerin komşu Emirdoğan Mahallesi'ne yaklaşması da paniğe neden oldu. Köylüler, kazma, kürek ve dal parçaları ile alevlerin evlerine ulaşmaması için mücadele etti.

        REKLAM

        'TOMA'LAR DA MÜDAHALE ETTİ

        Bazı köylüler de evlerinin bahçelerindeki hortumlarla su sıkarak alevlere müdahalede bulundu. Jandarma ve polis TOMA'ları da takviye olarak bölgeye gönderildi.

        SABAH KONTROL ALTINA ALINABİLDİ

        Ekiplerin gece boyunca yaptığı müdahaleyle alevler, bugün saat 07.30 sıralarında tekrar kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarına başladı. Yangında ilk belirlemelere göre 140 hektarlık yani 196 futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alan zarar gördü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ