Kahramanmaraş’ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 244 kişi aranıyor.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz 2016’dan buyana il genelinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 590 kişinin tutuklandığını açıkladı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da FETÖ/PDY üyelerine yönelik yürütülen soruşturma sürüyor. 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin ardından Kahramanmaraş ve ilçelerinde 3 bin 737 kişi hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan pasın açıklamasında;

 “15/07/2016 tarihinden bugüne kadar FETÖ/PDY Terör Örgütü ile irtibat ve iltisakları nedeniyle il genelinde Elbistan Ağır Ceza Merkezi ve Mülhakatları da dahil olmak üzere toplam 3 bin 737 kişi hakkında işlem yapılmıştır.

Bunlardan bin 68 kişi ilk aşamada Tutuklu olarak soruşturması başlamış olup, 1001 kişi Adli Kontrol, 1424 kişi ise serbest kalmıştır.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına intikal eden dosyalarda bu güne kadar toplam 712 dosya üzerinden yürütülen soruşturmalar sonucunda bin 542 kişi hakkında dava açılmış, 677 dosya üzerinden ayrıca soruşturmalar devam etmektedir.” denildi.

İl genelinde FETÖ’den toplam 590 kişi tutuklu olduğu ve 244 kişinin firari olarak arandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“FETÖ/PDY terör örgütü suçundan halen; Bu tarih itibariyle ise Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda toplam 418 kişi tutuklu, Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda toplam 172 kişi tutuklu olarak bulunmaktadır.  244 kişi halen Firar durumda olup yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Kahramanmaraş ili Yardımcı Yargı Personellerinden (Ceza İnfaz Kurumları, Denetimli Serbestlik ve Adliye de görevli) toplam 5 soruşturma dosyası üzerinden (Adliye personeli 48, Cezaevi personeli 29, Denetimli Serbestlik personeli 6 kişi) 83 kişi hakkında yürütülen soruşturmalarda, Toplam 6 dava dosyasından (Adliye personeli 31, Cezaevi personeli 17, Denetimli Serbestlik personeli 3 kişi) toplam 51 personel hakkında FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak suçundan kamu davası açılmıştır.”

Toplam 5 soruşturma dosyasından (Adliye personeli 17, Cezaevi personeli 12, Denetimli serbestlik personeli 3 kişi) 32 personel hakkında FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak suçundan soruşturmaya devam edilmektedir.

59 kişi ihraç edildi

Bugüne kadar (Adliye personeli 34, Cezaevi personeli 22, Denetimli serbestlik personeli 3 kişi) toplam 59 personel hakkında KHK’lar ile ihraç kararı verildi.

Editör: Haber Merkezi